VIDEO Lžete, je to kampaň, já ty akcie našel. Protibabišovský sedlák Rada přivezl do Prahy divadlo

21.06.2018 20:34

V Praze na Letenské pláni se odehrál happening, kterým zemědělec Bohumír Rada protestoval proti tomu, jak se premiér Andrej Babiš ještě jako šéf Agrofertu zmocnil akcií jeho zemědělské společnosti Navos. Kromě toho, že na místo přivezl kamiony, které budou jezdit po republice a hlásat všude, že „Bureš lže“, zorganizoval s přáteli i scénku, kde předvedl, jak se Babiš akcií za téměř čtvrt miliardy zmocnil.

VIDEO Lžete, je to kampaň, já ty akcie našel. Protibabišovský sedlák Rada přivezl do Prahy divadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumír Rada na téma Andrej Babiš - Lze si objednat trestní stíhání v ČR ? Rada vede spory s Agrofertem kvůli užívání zemědělských pozemků

„Prostě podvádím. Sorry jako.“ Před dvojicí kamionů zaparkovaných na Letenské pláni se odehrála scénka, která měla ukázat, jak se Andrej Babiš zmocnil Radových akcií. Rada je s Babišem ve dlouholetém sporu, který vyústil v to, že lidé poslaní Agrofertem postříkali Radovi pole round-upem.

Rada se však nevzdává a v úterý předvedl Pražanům, jaký podle něj Babiš je. Pozval si k tomu i vyhlášeného „imitátora Babiše“, který svým mečivým napodobováním premiérova hlasu obohatil již několik demonstrací.

„Vidím vyžraného Kmentu,“ představil se „Babiš“ s rukou máchající ke známému novináři v publiku a pak už show začala. Za stůl usedl herec představující Radu, imitátor Andreje Babiše a mezi ně další herec, který představoval notáře Svatopluka Procházku, který měl Babišovi pomáhat.

Uměleckými prostředky pak bylo znázorněno, že Rada předal akcie notáři Procházkovi, který je měl mít u sebe v úschově do splnění tří podmínek. Procházka je však Babišovi vydal, i když podmínky splněny nebyly.

„Lžete, není to pravda, já jsem ty akcie našel,“ promluvil imitátor Andreje Babiše. „Je to kampaň celé, a já odmítám, že toto jsem někdy dostal,“ odsunul od sebe krabici s akciemi. „Já se tady nenechám urážeť od nějakého sedláka neúspěšného,“ pokračoval.

Po chvilce handrkování fiktivnímu Radovi řekl, že to dělá pro Kalouska s Romanem. A v podobném duchu scénka na Letenské pláni skončila.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…