VIDEO „Madam, vraťte se ke kolegům! Hned!“ Strkačka s policií. Prominentka Hybášková, žena Ivana Gabala, udělala scénu po bouračce

24.08.2021 12:50

Podle videa serveru Aktu.cz se diplomatka Jana Hybášková nepěkně vybourala na Praze 6, podařilo se jí svoji Škodovku otočit na bok. Jí, ani jejímu spolujezdci, se nic vážného nestalo. O čemž koneckonců svědčí i to, jak se Hybášková hádala s policisty a odtahovou službou. „Vždyť von tam s ním třískne,“ bála se o zacházení s automobilem, který nabourala a otočila na bok. A nechtěla se nechat od vozu odvést. Ale když zjistila, že událost je natáčena, zpanikařila.

VIDEO „Madam, vraťte se ke kolegům! Hned!“ Strkačka s policií. Prominentka Hybášková, žena Ivana Gabala, udělala scénu po bouračce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12719 lidí
Jak informovala agentura Aktu.cz, Jana Hybášková, bývalá europoslankyně a velvyslankyně v Kuvajtu, Iráku, Namibii a Slovinsku, se vybourala se svým vozem v Praze na ulici Bělohorská. V současné době je bývalá předsedkyně Evropské demokratické strany zvláštní zmocněnkyní ministra zahraničí pro podporu Čechů do institucí EU a mezinárodních organizací. Dle Aktu.cz ona i její spolujezdec, bývalý velvyslanec v Jordánsku Petr Hladík, nadýchali 1,5 promile alkoholu. Hybášková je chotí bývalého poslance KDU-ČSL Ivana Gabala, který stejně jako ona býval členem Evropské demokratické strany a byl také jedním ze zakladatelů Občanského fóra.

Podle videa, které reportér serveru na místě pořídil, se tomu, kdo vůz značky Škoda řídil, podařilo ho otočit na bok, zpátky ho převraceli hasiči. Nabouraných aut bylo více. Hybášková dle záběrů lomila rukama a zabalená v dece obhlížela škody. „Řídila jsem já, je to moje auto, opilá jsem já, já beru všechnu vinu na sebe,“ tvrdila policistům. Její kolega Petr Hladík, současný ředitel odboru států Blízkého východu a severní Afriky Ministerstva zahraničních věcí prý neměl s nehodou nic společného. Policisté ovšem byli na pochybách, i když Hybášková prohlašovala, že „to tisíckrát podepíše“. „Já vám nikám neutíkám, jsem to já, kdo to udělal, je to moje auto,“ přiznávala se opakovaně Hybášková a vysvětlovala, že v autě převráceném na levý bok byla dole, zatímco Hladík nahoře, tedy řídila. V tom se ozvala od nabouraného auta hlasitá rána a bývalá velvyslankyně zvolala: „Ježíšmarjá!“

To už na místo dorazilo odtahové auto. „Ne, ne, ne, ne!“ protestovala hlasitě Hybášková a rozběhla se před své auto. „Vraťte se ke kolegům,“ řekl jí muž v civilu, zřejmě policista. „Hned!“ rozkázal, když se s ním Hybášková snažila vybavovat. „Madam, vraťte se ke kolegům,“ opakoval, ale Hybášková se k návratu k uniformovaným policistům neměla.

Podle dialogů se Hybášková snažila o to, aby se k vozu, který nabourala, odtahová služba chovala šetrně. „Jediná, kdo tady dělá tyjátr, jste vy, běžte tam, děkuju,“ řekl Hybáškové policista a odváděl ji zpátky k uniformovaným kolegům. „Ještě mu praskne lano, něco se vám stane, běžte tam,“ říkal Hybáškové, která se rozčilovala a varovala, že auto není buď půjčené nebo služební. „To auto není zrušený,“ říkala policistům a uhýbala a mávala rukou, za kterou ji chtěl policista odvést ke svým kolegům. „To je soukromej majetek, ať to auto nedoničej doblba,“ přála si. „Ale já chci... Vždyť von tam s ním třískne,“ stěžovala si uniformovanému policistovi, který se ptal, zda tedy, když auto otočila na bok, „bylo v pohodě“. To si Hybášková nemyslela.

Ukázalo se, že z auta si chtěla vzít „ceduli“. Auto pak prohledávala, párkrát vztekle praštila dveřmi a přes zadní sedadlo vlezla do kufru, který nešel zvenčí otevřít. Zda nalezla, co hledala, není jasné.

Když se reportér Aktu.cz zeptal, zda je v pořádku řídit pod vlivem alkoholu, Hybášková se vylekala, přehodila si přes hlavu deku, mlčela a následovala policisty do jejich vozu.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…