VIDEO Na co si tu hraješ, estébáku? Na Babiše na Národní třídě pokřikovali i v noci

17.11.2018 9:56

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš dnes krátce po půlnoci přinesl kytici k pamětní desce na Národní třídě v Praze, která připomíná brutální zásah policejních jednotek proti demonstrantům 17. listopadu 1989. „Na co si tu hraješ, estébáku?“ pokřikovali během jeho pokládání květin kolemjdoucí na premiéra. Jeho květiny nakonec skončily v koši, narušení piety už prošetřuje policie.

VIDEO Na co si tu hraješ, estébáku? Na Babiše na Národní třídě pokřikovali i v noci
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš odpovídá na dotazy novinářů.

Pokřiky lidí, kteří přihliželi Babišovu pokládání květin, zaznamenali na videu například novináři FTV Prima. „Na co si to tady hraješ, ty estébáku?“ křičela urážlivě na Babiše rozhořčená žena.

Ráno byli novináři svědky toho, jak první účastníci ohlášených akcí na Národní třídě kytici vyhodili do odpadkového koše. Skončily tam i květiny, s nimiž nad ránem k památníku přišel místopředseda Poslanecké sněmovny a šéf SPD Tomio Okamura.

U památníku zůstaly například věnce od Poslanecké sněmovny, České advokátní komory či Gymnázia Děčín. K památníku na Národní třídě se dnes chystají další politici, už od rána tam lidé zapalují svíčky a nosí květiny.

Prezident Miloš Zeman se žádné veřejné akce připomínající začátek revolučních událostí vedoucích k pádu komunistického režimu nezúčastní.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …