VIDEO Na vás kašlu, vaše TV lže! Donald J. Trump zatočil s novinářem CNN jak s malým klukem

12.01.2017 8:45

Dlouhé týdny napínal Donald Trump média, než konečně včera uspořádal tiskovou konferenci. Osm dní před svým oficiálním uvedením do prezidentského úřadu Trump opět ukázal, že to s ním média rozhodně nebudou mít jednoduché.

VIDEO Na vás kašlu, vaše TV lže! Donald J. Trump zatočil s novinářem CNN jak s malým klukem
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Jen několik dní po vítězství v prezidentských volbách si pozval Trump zástupce klíčových médií a dle uniklých informací jim „řádně umyl hlavy“. V minulých týdnech také odmítal přítomnost zástupců tisku ve svém doprovodu, což je považováno za tradici a doposud ji všichni předchůdci v Trumpově úřadu ctili. Na včerejší premiérové tiskové konferenci potom Trump ukázal, že médiím stále nezapomněl, jakým způsobem na něj v průběhu kampaně útočila.

Za všechna mainstreamová média to odnesl dopisovatel CNN pro Bílý dům Jim Acosta. CNN patřila společně s deníky Washington Post a New York Times mezi asi nejtvrdší kritiky Donalda Trumpa. Dokonce i odpůrci Trumpa poukazovali na nevyvážené zpravodajství, prostřednictvím kterého tento televizní kanál pokrýval informování o Trumpových názorech, postojích a aktivitách.

Acosta se několikrát vehementně dožadoval své otázky, ale asertivní Trump jej nekompromisně odmítl a dal prostor zástupci serveru Breitbart, jehož editora Stephena Bannona jmenoval svým nejvyšším poradcem. „Vy ne. CNN je děsivá organizace a já na vaše otázky prostě odpovídat nebudu. Vysíláte nepravdivé zprávy,“ usadil Trump zaskočeného Acostu, který stále jakoby nechápal, že na jeho otázku prezident neodpoví.

Acosta Trumpovi mimo jiné vyčítal, že zvolený prezident by se tímto způsobem chovat neměl, ale Trump byl neoblomný. „Cítil jsem, že by bylo férové, abychom dostali slovo, když předtím CNN napadal. Donald Trump mi měl dát šanci položit otázku. Tiskový mluvčí prezidenta Sean Spice mi navíc hrozil, že pokud se budu i nadále dožadovat položení otázky, tak budu z Trump Tower vyveden,“ stěžoval si později Acosta.

Trumpa rozezlila CNN naposledy kvůli zveřejnění zprávy, podle které ruští agenti shromáždili na 45. prezidenta Spojených států kompromitující zprávy osobního i finančního rázu a mohou ho v budoucích jednáních vydírat. „Zpravodajské služby nikdy neměly dovolit, aby se podobné lživé zprávy dostaly na veřejnost. Je to jen pokračování kampaně proti mé osobě. Žijeme snad v nacistickém Německu?“ napsal Trump na svém twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…