VIDEO Ovčáček to balí. A co dělají na vánoční dovolené jiní lidé z Hradu?

20.12.2018 17:36

Časopis Reflex k propagaci svého aktuálního vydání zvolil netradiční formu. Vystřelil si z hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka a tak trochu i ze svých čtenářů. Vydal totiž článek s titulkem „Ovčáček to zabalil.“ Jak ale upozorňuje hned v úvodu textu, mluvčí nikam neodchází. Na žertovném videu Reflexu pouze zabaluje vpravdě originální dárek pro svého šéfa, prezidenta Zemana.

VIDEO Ovčáček to balí. A co dělají na vánoční dovolené jiní lidé z Hradu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Titulek článku týdeníku Reflex hlásá: „Ovčáček to zabalil! Podívejte se, jaký dárek si připravil hradní mluvčí pro prezidenta.“ Jde však o tzv. novinářskou kachnu či „divokého kačera“, jak žánr časopis nazývá.

„Viceprezident České republiky, nejcitovanější mluvčí, bojovník proti fašismu v tuzemských kavárnách a čtenář Reflexu Jiří Ovčáček nikam neodchází, jak by se mohlo z titulku zdát. Pouze si užívá zasloužené dovolené, kterou tráví balením dárků pro svého hradního pána. Získali jsme unikátní video přímo ze zámku v Lánech, které ukazuje, co si mluvčí pro pana prezidenta Zemana přichystal,“ píše autor textu.

Satirický tón zvolil Reflex skutečně výrazný. „I když by mohl vyrazit kamkoli, rozhodl se Jiří Ovčáček trávit dovolenou u své hradní rodinky. A tak zatímco Mynář s Nejedlým lijí lithium v nedalekém kamenolomu, protokolář Kruliš prohání už druhé policejní BMW po brněnských okrskách, Ivana Zemanová čistí hlavně svých pušek a Kačenka marně hází střevícem, Jiří pilně trénuje koledy a balí ty nejkrásnější dárky pro svého šéfa,“ pokračuje článek.

Na videu, které server k satirickému článku doplnil, je sestříhaný usmívající se Jiří Ovčáček a „jeho“ ruce, jak balí do krabičky ztracený Peroutkův článek, lahvičku novičoku a obálku s pozvánkou do Bílého domu. Krabici pak zabalí do speciálního balicího papíru s podobiznami prezidenta a nadepíše ji „Moje Pussynka“, čímž Reflex odkazuje na výrok prezidenta na adresu Pussy Riot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…