VIDEO Pane prezidente, neměli bychom si podat ruce? Trump ignoroval před novináři Merkelovou

18.03.2017 7:31

Prezident Spojených států Donald Trump v pátek přijal v Bílém domě německou kancléřku Angelu Merkelovou. Po jednání v Oválné pracovně si s ní odmítl potřást rukou. Upozornil na to server televize CNN.

VIDEO Pane prezidente, neměli bychom si podat ruce? Trump ignoroval před novináři Merkelovou
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Na setkání s novináři, které následovalo po oficiální části jednání, Trump uznal, že NATO je významnou obrannou aliancí. Podle amerického prezidenta ale musejí členské státy spravedlivě přispívat na společnou obranu. Některé členské země Aliance dluží za poslední léta hodně peněz, upozornil šéf Bílého domu. Je to podle něj nefér vůči USA.

Merkelová podotkla, že je ráda za potvrzení role NATO. Podle ní to má pro Německo velký význam. Německo podle kancléřky plánuje zvýšit výdaje na obranu.

  • Původní zdroj ZDE

Trump zopakoval, že k migraci zastává přísný postoj. Možnost přistěhovat se do země označil za výsadu. Poukázal na to, že na prvním místě je bezpečnost Spojených států. „Přistěhovalectví je výsada, nikoli právo. A bezpečnost našich obyvatel musí mít vždycky přednost, o tom se nediskutuje,“ uvedl americký prezident.

Merkelovou přivítal u vstupu do prezidentské rezidence. Poté, co vystoupila z vozu, se oba společně vyfotografovali. Při příjezdu si také oba státníci potřásli rukama. Trump pak ale na tiskové konferenci v Bílém domě žádost novinářů, aby si oba státníci podali ruce, zjevně ignoroval. Vypadalo to tak, že se Merkelová k Trumpovi naklonila s tím, zda by si neměli rukama potřást. Americký prezident se ale na kancléřku ani nepodíval. Ta se tedy s kyselým výrazem opřela zpět do křesla. Nakonec Trump při focení zavtipkoval. „Pošlete, prosím, do Německa pěkné snímky,“ obrátil se prezident na fotografy.

Server CNN upozornil, že jindy nečinilo Trumpovi problém si s premiéry pravicí potřást a dokládá to snímky s kanadským či japonským premiérem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…