VIDEO: Pokřikovala jak indián, aby si děti pamatovaly. Indián si začal stěžovat. A už letěla

22.10.2021 20:10

Učitelka matematiky ve Spojených státech byla postavena mimo službu kvůli způsobu výuky, při které využila indiánskou čelenku a předváděla sekání tomahawkem. Podle místních liberálních politiků šlo o nepřijatelné chování a urážlivé zobrazení indiánské kultury.

VIDEO: Pokřikovala jak indián, aby si děti pamatovaly. Indián si začal stěžovat. A už letěla
Foto: Repro Twitter
Popisek: Americká učitelka při výuce matematiky

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Nejmenovaná učitelka ze střední školy Johna W. Northa v Jižní Karolíně byla dočasně postavena mimo službu poté, co se na internetu rozšířilo video, na němž má na hlavě indiánskou čelenku, dělá gesta sekání tomahawkem a opakovaně skanduje „SOH CAH TOA“, což je mnemotechnická pomůcka pro zapamatování si termínů z trigonometrie.

Vedení místního školního okrsku Riverside v Jižní Kalifornii vydalo prohlášení, že se případ prošetřuje a že „jde o urážlivé zobrazení indiánských praktik, chování učitelky je zcela nepřijatelné a nereprezentuje hodnoty školního obvodu“, jak píše zahraniční server Forbes.com.

Video natočil student, který prý měl intenzivní pocit, „že je na něm pácháno násilí“ kvůli jeho údajnému původu. Místní liberální politici chování učitelky briskně odsoudili s tím, že je „škodlivé a skličující vidět indiánskou a domorodou kulturu zobrazenou necitlivým způsobem“.

Incident přišel několik týdnů poté, co kalifornský guvernér Gavin Newsom podepsal zákon, podle něhož musejí středoškoláci od roku 2030 absolvovat kurzy etnických studií, aby mohli odmaturovat. Studenti tak mají „plně pochopit historii státu a národa, který pomáhali budovat původní Američané, Afroameričané, Latinoameričané a Asiaté“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…