VIDEO: Poslankyně a poslanec TOP 09 na Štědrý večer hostili děti z Ukrajiny

05.01.2015 16:01

Poslanci TOP 09 Nina Nováková a Marek Ženíšek přivítali ve sněmovně skupinu ukrajinských dětí a dospělých z města Dunajevci. Několik z nich strávilo u Niny Novákové i Štědrý večer. Co jim předložila k slavnostní večeři? A proč to všechno poslanci TOP 09 dělají?

VIDEO: Poslankyně a poslanec TOP 09 na Štědrý večer hostili děti z Ukrajiny
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně TOP 09 Nina Nováková

Ze setkání s ukrajinskými dětmi existuje i krátký videozáznam, kde na oplátku zase ony zpívají své písně a přejí vše nejlepší svým hostitelům.

Poslanci na kameru také řekli, proč takové setkání organizují. „Já to vnímám jako symbol už proto, že TOP 09 od začátku podporuje Ukrajinu a snaží se jí pomoci překonat to těžké období,“ řekl u vánočního stromku mezi dětmi Ženíšek.

Nina Nováková ale nezůstala pouze u oficiálního přijetí v budově dolní komory Parlamentu, pro děti přichystala i klasické české vánoční pohoštění a poskytla jim možnost zažít tradiční štědrovečerní pohoštění. Nabídla vánočku, kapra na černo i bramborový salát.

„Já věřím, že odjedou domů se zážitkem, že byly pohostinně přijaty, že v Čechách mají své přátele. A já věřím, že ten, kdo udělá dobrou zkušenost, toto dobro bude dál předávat,“ vysvětlila poslankyně TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…