VIDEO Prase. Blboune! Babiš se vypořádal s kauzou Čapí hnízdo

08.10.2017 20:44

Anonymní skupina Julius Šuman uveřejnila další materiál, který se týká šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Má dokazovat, že Babiš kontroloval Čapí hnízdo i v době, kdy firma čerpala evropské dotace určené pro malé a střední podniky. Babiš se s touto informací vypořádal po svém. Natočil video, které zahájil už tradičním zvoláním „Čau lidi“ a pokračoval...

VIDEO Prase. Blboune! Babiš se vypořádal s kauzou Čapí hnízdo
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš na setkání v Českých Budějovicích

Skupina Julius Šuman se na internetu znovu trefila do Andreje Babiše. Zveřejnila totiž dokument, který má dokazovat, že druhý nejbohatší muž v Česku si držel kontrolu nad farmou Čapí hnízdo i v době, kdy tato společnost pobírala dotace Evropské unie určené pro malé a střední podniky. Jenže pokud měl nad společností kontrolu Andrej Babiš, majitel mamutího holdingu Agrofert, tak farma Čapí hnízdo o dotaci vůbec neměla žádat. Pokud to udělala, dopustila se dotačního podvodu.

Babiš se rozhodl o farmě Čapí hnízdo natočit video.

Anketa

Má Andrej Babiš vaši důvěru? (obnovené hlasování od 8.10.2017)

63%
37%
hlasovalo: 12586 lidí

„Čau lidi. Vítám vás na Čapím hnízdě. Možná jste o něm slyšeli. Někdy mám pocit, že je to nejdůležitější věc v historii naší země, která má taky rozhodnout v příštích volbách. Rozhodl jsem se natočit toto video, abyste poznali tu pravdu,“ zahájil Babiš.

Následně popsal, že kdysi býval areál farmy Čapí hnízdo ruinou. Až když byly do tohoto komplexu nainvestovány desítky milionů korun, začal vypadat k světu. Šlo celkem o 930 milionů korun a v areálu se pořádají svatby, léčí se tu poraněná zvířata, která se později vracejí do přírody, a tak podobně. Na farmu jezdí také autobusy plné školáků. Děti se tu prý učí o přírodě. Třeba o čápech, kteří přilétají na farmu skoro vždycky v posledním týdnu v březnu. „Potom čáp začne hledat nějakou kámošku, pak se mají rádi a mají malá čápata,“ popisuje na videu Babiš.  

Mezitím prochází areálem a blíží se k divokému praseti. „Tady máme divoké prase, které se jmenuje Růža. Růžo, čau,“ zdraví se družně se čtyřnožcem šéf hnutí ANO. Prozrazuje také, že má rád lemury. Na videu také dva krmí. Jednomu z lemurů potrava spadne na zem a dožaduje se další. „Však máš na zemi, blboune,“ okřikne Babiš lemura.

Na farmě je k dispozici na hraní i lanový hrad, kde si rádi hrají i dospělí.

„Takže doufám, že to naše video vás přesvědčilo o tom, kde je ta pravda,“ blížil se k závěru Babiš. Čapí hnízdo je prý určeno pro širokou veřejnost a každý, kdo chce, se tam může přijet podívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…