VIDEO Přijměte všechny uprchlíky, žádala Barcelona v čele s levicovou primátorkou. Před pouhým půl rokem

18.08.2017 11:07

V Barceloně tekla krev. Došlo k dalšímu teroristickému útoku. Podle policie se ho zřejmě dopustil Francouz s marockými kořeny. Možná i díky tomu se teď po internetu začíná šířit článek, který připomíná, že ještě na začátku tohoto roku levicová starostka Barcelony Ada Colau volala po přijetí většího počtu uprchlíků. Vyzývala obyvatele Barcelony, aby vyrazili do ulic a demonstrovali za přijetí většího počtu uprchlíků.

VIDEO Přijměte všechny uprchlíky, žádala Barcelona v čele s levicovou primátorkou. Před pouhým půl rokem
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

V únoru tohoto roku Barcelonou prošel obří průvod, jenž demonstroval za přijetí podstatně většího počtu uprchlíků. V průvodu prošlo na 160 tisíc lidí, psala před půl rokem britská BBC. Demonstranti obviňovali vládu v Madridu, že se k uprchlické krizi staví příliš laxně. Účastníci průvodu vyzvali vládu, aby přijímala Syřany i Eritrejce.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Průvod zaštítila starostka města Ada Colau. Tato zástupkyně ultralevicových sil je známa svým velmi vstřícným postojem k celé liberální agendě. Proslavila se v hnutí s pozoruhodným názvem Platforma pro lidi postižená hypotékami a pozornost upoutala zejména svým televizním vystoupením, kde bankéře označila za zločince. Později sestavila kandidátku do městských voleb a od roku 2015, kdy byla zvolena, ve městě vehementně prosazuje liberálně levicovou agendu. Pochod podporující imigraci byl jedním z vrcholů jejího starostování.

Ada Colau o  imigrantech: Jsou to naši bratři a sestry

A takto vystupovala primátorka nyní:

Barcelona a celé Katalánsko je tradičně levicovější, více "lidskoprávní" a proevropské než ostatní španělské regiony. Na této odlišnosti staví i svou politickou identitu, která se projevuje neustálými snahami o co největší nezávislost na vládě v Madridu.

Barcelona, město uprchlíků

Takřka přesně půl roku poté tekla ve Španělsku po ulicích krev. I v Barceloně. Na slavné třídě La Rambla vjela do davu turistů bílá dodávka. Její řidič zabil 13 lidí a přes 100 dalších zranil. Španělská média tvrdí, že útočníkem, nebo přesněji řečeno jedním z útočníků, protože jich bylo víc, byl muž žijící ve Francii s marockými kořeny Drisse Oukabira. Jenže muž tohoto jména se prý v průběhu večera přihlásil policii a tvrdil, že mu někdo doklady ukradl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…