VIDEO Profesor Flegr se s tím opět nepáral: S dětmi by se mělo zacházet jako s nebezpečným odpadem

31.10.2020 9:21

Podle evolučního biologa a parazitologa Jaroslava Flegra bude o rozvolňování opatření a o případném návratu dětí do školních lavic rozhodovat především počasí. Školy se, podle Flegra, prý otevřou v dubnu, a to v tom nejlepším případě. „S dětma zacházet jako s nebezpečným odpadem,“ pravil Flegr v pátečním hlavním zpravodajství televize CNN Prima News, a že vyučovat by se mohlo i přes letní prázdniny.

VIDEO Profesor Flegr se s tím opět nepáral: S dětmi by se mělo zacházet jako s nebezpečným odpadem
Foto: archiv J. Flegr
Popisek: prof. Jaroslav Flegr

Podle Flegra je nyní návrat dětí do škol nemožný i kvůli tomu, že nakažené děti jsou v drtivé většině bezpříznakové, vir ale mohou šířit i dál, hlavně na starší pedagogy.

„S dětma by se mělo zacházet jako s nebezpečným odpadem. Když se nákaza dostane na seniora, je v podstatě extrémně ohroženej i na životě,“ varuje profesor evoluční biologie a parazitologie.

Stoupající teploty budou mít přímý vliv na to, kdy se budou moct školy otevřít. „Když budeme mít velké štěstí na počasí, tak školy možná otevřeme v dubnu,“ myslí si Flegr.

„Vyučování by se mohlo vést i přes letní měsíce, kdy obvykle probíhají prázdniny. Naopak otevření škol například v březnu je ještě riskantní,“ pokračoval Flegr. Pokud by byl vývoj epidemie příznívý, nejprve by se prý měly znovuotevřít třídy na prvním stupni. Otevření středních a vysokých škol nepovažuje Flegr za bezprostředně nutné.

Situaci by výrazně mohla změnit jedině vakcína. „Pokud by byla již na jaře v rozumném množství, tak by ji mohly dostat učitelky a první stupeň by se mohl otevřít dřív,“ řekl parazitolog pro CNN Prima News.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…