VIDEO: Protesty, zatýkání a pendreky v akci. V ruských ulicích to dnes vře

21.09.2022 21:05 | Ze sítí

Ruští aktivisté v reakci na Putinovo vyhlášení částečné mobilizace svolávají na dnes večer celonárodní protesty. Tamní policie zatkla už stovky demonstrantů, uvedla pro Reuters skupina na ochranu práv. Některé protestující měli bít policisté obušky.

VIDEO: Protesty, zatýkání a pendreky v akci. V ruských ulicích to dnes vře
Foto: Twitter
Popisek: Ruská policie zatýká demonstranty proti mobilizaci

Ruští policisté zasahují během nepovoleného shromáždění poté, co opoziční aktivisté vyzvali k pouličním protestům proti mobilizaci záložníků, kterou nařídil prezident Vladimir Putin.

Policie během večerních protestů v ruských městech zadržela kolem sedmé večerní už víc než pět stovek lidí, uvedla agentura APF s odvoláním na informace nezávislého webu OVD-info, jenž demonstrace monitoruje. Přes dvě stovky lidí zadrželi v Petrohradu a nejméně 135 v Moskvě, kde protesty začaly okolo sedmé hodiny večer.

Podle videí na sociálních sítí lidé vykřikují protiválečná hesla. Skandovali například „do zákopů s Putinem“, „do zákopů s Putinem“. Příslušníci policie dorazili ve vestách, přilbách a s obušky. Demonstranty z Moskvy mají odvádět do přistavených antonů.

Podle OVD-Info přišla i z Petrohradu informace o tom, že u chrámu svatého Izáka, kam přišli lidé vyjádřit nesouhlas s mobilizací, bili policisté některé protestující obušky.

Krátké video, jak ruští policisté dnes večer zadržují v Moskvě demonstranty proti mobilizaci na nepovoleném shromáždění, sdílel na svém twitteru analytik Alex Kokcharov. „Očekávejte nevybíravá zadržení demonstrantů i přihlížejících,“ dodal v tweetu.

Agentura Reuters rovněž informovala, že letenky ze země se po projevu prezidenta Vladimira Putina, ve kterém částečnou mobilizaci ohlásil, během dne zcela vyprodaly. Ruské aerolinie následně nařídily zastavit prodej letenek mužům ve věku od 18 do 65 let bez souhlasu ministerstva obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…