VIDEO Rath v nacistické propagandě. Vytvoříš ProtektoRath, náš vůdče

08.08.2012 16:00

Zájem o v současnosti uvazbeného poslance Davida Ratha asi jen tak neopadne. Jeho jméno pro tentokrát posloužilo jako upoutávka na akční sci-fi steampunkový snímek s nacistickou tématikou Iron Sky, který je od července k vidění v našich kinech.

VIDEO Rath v nacistické propagandě. Vytvoříš ProtektoRath, náš vůdče
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Video na serveru youtube.com s názvem ProtektoRATH není pro tentokrát laciným dabingem už několikrát parafrázované scény z filmu Pád třetí říše, kde si v posledním berlínském bunkru zavolá Hitler své věrné generály s vědomím, že válka je asi prohraná.  

Upoutávka na Iron Sky nesoucí se v duchu chvalozpěvu Davida Ratha je natočena profesionálně v HD kvalitě a prostříhána skutečnými záběry z filmu.

"Našli jsem dokonalého kandidáta. Jeho jméno je z hlediska propagandy darem z nebes. Tento muž dá jméno novému státnímu zřízení, Protektorath," rozezní se tlampače a řečník pokračuje ve strhujícím proslovu v duchu Hitlerova vystoupení z berlínského sportovního paláce z ledna 40. roku. "Tento muž je současníky nepochopen, odsuzován a dokonce uvržen do vězení," vyzdvihuje Rathovu úlohu pro budoucnost.


Není to poprvé, co si z Davida Ratha někdo udělal legraci v nacistickém duchu. V roce 2009 jej časopis Reflex vyobrazil na titulní straně s hitlerovským knírem, načež potrefený poslanec médium okamžitě zažaloval. Soud ale po dlouhých tahanicích nakonec prohrál.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…