VIDEO Rebelie Petra Macha. Podívejte se, co udělal v europarlamentu

01.07.2014 22:43

Když na zahajovacím ceremoniálu Evropského parlamentu hrál orchestr evropskou hymnu, český europoslanec Petr Mach se otočil zády. Učinil tak spolu se členy euroskeptické Strany nezávislosti Spojeného království.

VIDEO Rebelie Petra Macha. Podívejte se, co udělal v europarlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéf Strany svobodných občanů Petr Mach

Šlo o vzdor euroskeptických poslanců, když byl na prvním zasedání Evropského parlamentu zvolen jeho předsedou Martin Schulz. Po zvolení tohoto německého sociálního demokrata orchestr zahrál Ódu na radost, která je hymnou EU.

Většina poslanců se v tu chvíli postavila, britští konzervativci ale zůstali sedět a Petr Mach spolu se Stranu nezávislosti Spojeného království (UKIP) se otočili zády k orchestru a evropské vlajce.

„Vyjádřili jsme tím nesouhlas s tím, že vedení Evropské unie nedbá na to, že voliči něco odmítnou v referendu jako kvazistátní symboly. Chtěli jsme vyjádřit, že to takto necítíme. Není důvod, aby se té písničce vzdával hold,“ uvedl pro iDnes.cz Mach.

Podobně hovoří i místopředseda UKIP Paul Nuttall. „Necítíme žádný respekt k evropské vlajce nebo hymně. Jsou to symboly našeho otroctví uvnitř politické unie, kterou Britové odmítají,“ vysvětlil své kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…