VIDEO Řidič drsně zaútočil na jednoho z aktivistů, kteří dnes v Praze opět blokovali dopravu

05.04.2022 21:40

Do aktivistů z hnutí Extinction Rebellion ČR se v Praze drsně pustili řidiči vozů, kterým blokovali na silnici cestu. Video, které hnutí zveřejnilo na sociální síti, zachycuje, jak jeden do aktivisty kope. Incident nyní prověřuje policie.

VIDEO Řidič drsně zaútočil na jednoho z aktivistů, kteří dnes v Praze opět blokovali  dopravu
Foto: Facebook Extinction Rebellion ČR
Popisek: Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion ČR blokují výjezd z tunelu Blanka v Praze

Potyčka se stala v úterý ráno u výjezdu z tunelu Blanka v Praze, uvedla mluvčí mezinárodního aktivistického uskupení s názvem Extinction Rebellion (ER) Veronika Holcnerová.

Na záběrech zveřejněných tímto uskupením je vidět, jak aktivisté usedli na přechod pro chodce, čímž zablokovali provoz aut na silnici. Následně se dostali do konfliktu s řidiči aut, kteří chtěli jet dál.

Hnutí zveřejnilo záběry, na nichž je vidět, jak naštvaní řidiči přicházejí k aktivistům, kteří si na protest sedli přímo na přechod pro chodce, nechtěli z něj odejít a blokovali tak průjezd aut na silnici. Jeden z mužů proto kopne aktivistu přímo do hrudi.

Video dále ukazuje, jak muž útočí na aktivisty i po příjezdu policie, jednoho z demonstrantů zaklekne, čemuž policista přihlíží. Policie nyní prověřuje, jaké okolnosti zásah provázely.

„Jsme ve stavu klimatické nouze. Násilí není adekvátní reakcí na protest lidí, kteří se snaží byť kontroverzním, ale pokojným způsobem zabránit civilizačnímu kolapsu,“ reagovalo poté hnutí Extinction Rebellion ČR na svém facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …