VIDEO Takhle ho vezou. Putinův nepřítel Navalnyj prý otráven

20.08.2020 10:54

Nejvýznamnější ruský opoziční politik Alexej Navalnyj leží v jedné ze sibiřských nemocnic. Upadl do kómatu. Podle jeho mluvčí k tomu došlo poté, co si vypil čaj. Nápoj mohl být otrávený.

VIDEO Takhle ho vezou. Putinův nepřítel Navalnyj prý otráven
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Alexej Navalnyj

Kira Yarmyshová, mluvčí Alexeje Navalného, nejvýznamnějšího politického oponenta současného ruského prezidenta Vladimira Putina, oznámila, že politik leží v nemocnici v komatu. Upadl do něj poté, co vypil čaj. Podle mluvčí mohl být otráven.

Předpokládáme, že se Alexej otrávil po něčem, co bylo přimícháno do jeho čaje. Čaj byl to jediné, co ráno pil. Lékaři tvrdí, že se toxin vstřebal do těla rychle, protože byl smíchán z horkou tekutinou. Momentálně je Alexej v bezvědomí,“ uvedla jeho mluvčí podle agentury Reuters.

Neuvedla, kdo by mohl za pokusem o otravu jejího šéfa stát, ale prozradila, že do nemocnice zavolali policii. Podrobnější lékařské výsledky budou k dispozici dnes později odpoledne.

Navalnému se udělalo špatně v letadle cestou ze sibiřského Tomsku do Moskvy. V Tomsku ležícím na břehu řeky Tom žije asi 573 tisíc lidí a Nevalnyj sem vyrazil údajně v rámci příprav kampaně na blížící se regionální volby.

„Na začátku letu odešel na toaletu a už se nevracel. Snažili jsme se ho dovézt zpátky na sedadlo a on křičel bolestí,“ prozradil na sociálních sítích spolucestující .

Letadlo neplánovaně přistálo v sibiřském Omsku a Navalnyj byl přepraven do zdejší nemocnice.

Protikorupční aktivista se proslavil mimo jiné snahou rozkrýt možné finanční toky v okolí prezidenta Putina, které z vládce ruské federace mohly udělat jednoho z nejbohatších mužů planety. Putin je nejvýraznější politickou osobností Ruska od roku 1999.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…