VIDEO Tato dětská kniha se vážně prodává: Santa Claus je černý gay a má manžela bělocha. Líbají se, pijí kakao. A jsou svoji

15.12.2017 11:11

Agentura Hate Free představila novou knížku. Na pultech ochodů si zájemci mohou prohlédnout Santova manžela. Slyšíte dobře. V knížce se dočtete, že Santa Claus je ve skutečnosti homosexuál černé barvy pleti a má manžela Clause, který je běloch. Zatímco jeden rozváží dárky, druhý v tu chvíli odpočívá doma u krbu a popíjí kakao.

VIDEO Tato dětská kniha se vážně prodává: Santa Claus je černý gay a má manžela bělocha. Líbají se, pijí kakao. A jsou svoji
Foto: Coca-Cola
Popisek: Santa Claus od Coca-Coly

„Toto je Santa Claus,“ začíná pohádková kniha spolu s portrétem muže tmavé pleti. „A toto je manžel Santy Clause, pan Claus,“ pokračuje v pozadí s obrázkem bílého vousatého muže, který usrkává horkou čokoládu. „Jsou svoji,“ doplňuje.

Těmito slovy popisuje na blogu organizace Hate Free knížku Lukáš Houdek, koordinátor projektu HateFree Culture. U zrodu knížky stál prý vtip. V jednom z obchodních domů v Minnesotě rozdával dárky Santa Claus tmavé pleti. Spisovatel Daniel Kibblesmith zavtipkoval, že jejich potomky naučí, že Santa je černoch a gay k tomu. Jak je vidět, stalo se. Kniha je na světě.

V knížce najdeme ilustrace, na kterých spolu spokojeně pojídají cukroví Santa Claus a jeho manžel pan Claus. Sem tam se spolu zamilovaně manželsky políbí.

Někdo vám možná řekne, že Santa Claus přeci nemůže mít manžela, jenže představy o kouzelné bytosti, která nosí dárky v anglosaském světě, se prý vyvíjí a dnes už je dokonce možné tvrdit, že má kouzelný Santa za manžela Afroameričana.

VIDEO: Ukázka z knihy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…