VIDEO Užiteční idioti Kremlu. V redakci Britských listů si povídali o "podřadných médiích" a natáčeli si to

21.10.2016 11:53

Redaktor Britských listů Bohumil Kartous vyzpovídal v rozhovoru serveru svého kolegu Dana Veselého. A řeč byla především o tom, jak podřadná média získávají důvěru veřejnosti.

VIDEO Užiteční idioti Kremlu. V redakci Britských listů si povídali o "podřadných médiích" a natáčeli si to
Foto: pixabay.com
Popisek: Média - ilustrační foto

„Tato média jsem začal sledovat se začátkem ukrajinské krize, kdy získala na síle. Český mediální mainstream neuměl asi uchopit tu krizi tak, jak by měl. Šlo o to, že ta média vycházela z tradiční české rusofobie a nabízela jednostranný pohled na tuto válku. Pak přišla uprchlická krize, což byl dar z nebes pro tato média, kdy jsme podle mého názoru svědky naprosté manipulace. Poslední věcí je i válka v Sýrii,“ řekl Veselý a ve svém výčtu těchto médií zmínil i ParlamentníListy.cz.

Veselý se pak však vyjádřil i k think-tanku Evropské hodnoty, který je dle jeho názoru nedůvěryhodný. „Už proto, že je navázán na americkou ambasádu a západní neziskové organizace,“ řekl. Vzpomněl i na jeho informování o uprchlické krizi, kdy zprávy byly podrobeny kritice kvůli nezdaru práce s informacemi. 

Následovalo i téma vlivu Kremlu na tato média. „Hrají zde roli užiteční idioti,“ zmínil. Důvěryhodnost těmto médiím dávají podle Veselého lidé, kteří v nich publikují a jsou zároveň váženými komentátory či analytiky jiných médií. „Důvěryhodnost se pak přesouvá i na ty nesmysly, což je velké nebezpečí,“ řekl. „Dokážou z toho těžit, že jsou otevřená platforma, díky těmto přispívatelům,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…