VIDEO z Kliniky: P*čo, debile, počastoval ,,klinikář" exekutora. Okupanti se usídlili na střeše

10.01.2019 10:20

V 10 hodin dopoledne začalo vyklízení Autonomního sociálního centra Klinika na pražském Žižkově. Vykonavatel soudního verdiktu dopoledne dorazil k objektu a žádal občany, aby ho ke Klinice pustili. Dům obklopil dav lidí. Sami aktivisté dopředu avizovali, že povedou pasivní odpor proti výkonu exekuce. A takhle to dopadlo...

VIDEO z Kliniky: P*čo, debile, počastoval ,,klinikář" exekutora. Okupanti se usídlili na střeše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exekutor chtěl vyklidit budovu v Jeseniově ulici v Praze 3, kde působí Autonomní sociální centrum Klinika. Majitelem budovy je Správa železniční dopravní cesty, aktivisté ji obývají proti vůli vedení správy

Exekutor se jakkoli odmítl vyjádřit k výkonu své povinnosti a pouze požádal občany, aby mu otevřeli cestu. Po chvíli to však vzdal. „Konstatuji, že není možné se do budovy dostat,“ zaznělo před Klinikou. Z nebes v tu chvíli padal sníh. Ten však demonstranty nijak neodradil. Zatímco exekutor se rozhodl vyčkávat, lidé před Klinikou živě diskutují.

Exekutor s kolegy vstoupil do Kliniky bočním vchodem a zhodnotil stav objektu. Video z této prohlídky přinesla např. ČTK. Kameraman zachytil neuvěřitelný nepořádek. V místnostech se povalovaly odpadky, stoly, velké množství harampádí. Po chvilce však objekt opustil. Exekutor oznámil, že počká na součinnost policie. „Hrozí opravdu, že kdybych se tam snažil dostat, tak budu znovu napaden,“ zaznělo před kamerami.

Příslušníci policie pak zásah při vyklízení Kliniky nechtěli komentovat. Organizátoři několikrát opakovali, že celý protest je koncipován jako nenásilný. "Nechceme, aby se něco stalo," poznamenal muž do amplionu. 

"Vyklízí se nejen nemovitost, ale i pozemek. Do 11.30 hodin je poskytnuta lhůta pro vyklizení. Zvažte svoje postavení. Vyzývám všechny třetí osoby, aby vyklidily pozemek i nemovitost. Kdo po této lhůtě tady bude, bude páchat přestupek maření mého rozhodnutí," sdělil následně aktivistům exekutor a vyzval všechny, aby nestrkali do jeho vykonavatelů. "Co tady lžete?" rozčílil se jeden z aktivistů na jeho slova.

Po půl dvanácté se nakonec exekutor skutečně do objektu dostal, aktivisté však zatím pozemek neopustili a někteří zůstávají i na střeše budovy. "Konstatuji, že jsem se dostal do části Kliniky. Vykážu osoby, které se v této budově nacházejí, bude se to týkat i novinářů, aby firma mohla prostor zabezpečovat," sdělil následně exekutor s tím, že exekuce může probíhat několik dní. Kolik lidí je v objektu, on sám neví. Jsou tam podle něj však i děti.

"Všechny věci v objektu jsou bezcenné. A pokud toto někdo nazývá Klinikou, tak tedy nevím," dodal. Další lhůtu k osobnímu vyklizení pozemku a objektu dal exekutor do 12:30. Prostor mají vyklidit i novináři. Exekutor se v průběhu svého vystoupení dočkal i nadávek, a to od aktivistů. Nechyběly ani takové vulgarity jako "p**o, deb*le" a další. Okupanti se však usídlili i na střeše a objekt odmítali opustit, výkon exekutora tak byl přerušen do pátečního dne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …