VIDEO z Moravy: Tu máš, dědku, kopačka do hlavy! mohli si zařvat Rumuni. Pak důchodce obrali, jeden se při útěku zranil... Už toho začíná být moc

04.10.2017 13:51

Média jsou plná informací o brutálním útoku osmnáctiletých Rumunů v Boskovicích. Mladíci zde málem ubili seniora, jehož následně okradli o lahev piva a peníze.

VIDEO z Moravy: Tu máš, dědku, kopačka do hlavy! mohli si zařvat Rumuni. Pak důchodce obrali, jeden se při útěku zranil... Už toho začíná být moc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

K útoku došlo v minulých dnech a policisté jej vyřešili velmi rychle. Díky tomu, že na boskovickém Masarykově náměstí jsou bezpečnostní kamery. Osmašedesátiletý důchodce zůstal po útoku dvou mladíků v bezvědomí. K útoku došlo dvě hodiny po půlnoci. Mladíci se nejprve s mužem baví, následně mu dávají pěstí do obličeje, ten padá na zem, kde do něj ještě mladíci kopou. 

Poté mladíci muže prošacují, kradou mu lahev piva a tři tisícikoruny. Nechybí ani další kopnutí do hlavy. Díky kamerovému systému na místo okamžitě vyjely hlídky policistů, kteří mladíky dopadli na nedalekých hradbách. Zde si dělili kořist, jeden mladík se při seskování z hradeb zranil, proto jej policisté chytili hned na místě. Pro druhého si pak došli na ubytovnu.

Osmnáctiletí sígři přijeli do Česka za prací, v současné době jsou ve vazbě. Jak uvedla pro Blesk.cz blanenská státní zástupkyně Ivana Šmídová, za loupež oběma mužům hrozí až deset let vězení. V případě, že znalec dospěje k názoru, že zranění seniora je ublížením na zdraví, může jim hrozit až let dvanáct. 

Původní text ZDE

Agresivita Rumunů se před soud dostala již například letos v zimě. Loni se totiž o rozruch postarali dva Rumuni v jihlavském klubu Fajn poté, co jeden z nich rozbil vyhazovači o hlavu láhev od piva. Havlickobrodskydenik.cz doslova uvádí, že šlo o vícero případů, kdy cizinci, zejména Rumuni, napadali hosty nočních podniků v Jihlavě, na Havlíčkobrodsku či v Humpolci. 

Původní text ZDE

Ostatně, tento týden se v Havlíčkově Brodě udál další incident, při kterém měli být účastni zahraniční dělníci. Tři muži okradli a dle některých zpráv i znásilnili procházející ženu.

Zdroj: http://havlickobrodsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/soud-rumuna-za-utok-pivni-lahvi-nevyhostil-20170315.htm 

Zdroj: http://havlickobrodsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/soud-rumuna-za-utok-pivni-lahvi-nevyhostil-20170315.html

Celá zpráva Městské policie Boskovice:

Dva cizinci surově napadli a okradli muže na Masarykově náměstí v Boskovicích! Několik hodin po půlnoci dne 21. 9. 2017 zahlédl strážník MP Boskovice obsluhující městský kamerový systém dva muže pohybující se po Masarykově náměstí. Jelikož se strážníkovi chování této dvojice zdálo podivné, zaměřil se na ni. Během chvíle dvojice mladých mužů potkala uprostřed náměstí osamělého staršího muže, se kterým se dala do řeči. Po několika minutách přátelského rozhovoru jeden z mladíků na muže znenadání zaútočil a několika ranami pěstí skolil muže na dlažbu náměstí. V této chvíli se do akce zapojil i druhý muž a společně do staršího muže surově tloukli a kopali, až muž ztratil vědomí. Jakmile se přestal bránit, začali neurvalci prohledávat osobní věci nebožáka a společně ho okrádat. V této chvíli již na místo mířila dvoučlenná motorizovaná hlídka strážníků městské policie a policistů z obvodního oddělení Bce. Rumuni jako by tušili, že se blíží pomoc, dali se s ukradenými věcmi na útěk směrem ke kostelu svatého Jakuba, tam vzápětí dorazila hlídka MP a začala oba poberty pronásledovat. Při pronásledování jeden z mužů nešťastně seskočil ze zídky, kdy si způsobil zranění. Hlídka ihned začala poskytovat útočníkovi i zraněnému muži, ke kterému se přemístil druhý člen hlídky, první pomoc. Oběma mužům byly přivolány vozy rychlé záchranné služby a byli převezeni do nemocnice. Druhý z útočníků, kterému se podařilo z místa utéci, z důvodu vytíženosti hlídky, byl následně pár hodin po incidentu zadržen policisty na ubytovně v Boskovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…