VÍME PRVNÍ Babišovo ANO napadlo výsledky voleb u soudu

23.10.2018 13:31

Nejvyšší správní soud bude řešit návrh na neplatnost senátních voleb na Rokycansku. Stížnost podalo hnutí ANO. Existuje totiž podezření, že někdo manipulovat s volebními lístky. V daném obvodu byl mimořádně vysoký počet neplatných hlasů.

VÍME PRVNÍ Babišovo ANO napadlo výsledky voleb u soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Nelze vyloučit, že v senátním obvodě č. 8 (Rokycansko) dojde ke zneplatnění voleb či přepočítávání a kontrole hlasů. Hnutí ANO totiž v úterý k Nejvyššímu správnímu soudu podalo návrh na neplatnost a to obou kol senátních voleb.

Senátorem v obvodě Rokycany nakonec zvolen Pavel Karpíšek z ODS, druhá skončila někdejší ministryně a dosavadní senátorka Milada Emmerová z ČSSD. Na třetím místě pak kandidátka hnutí ANO Lucie Groene. Rozdíl mezi Emmerovou a Groene v prvním kole činil pouhých 252 hlasů.

Podezření budí mimořádně vysoký počet volebních lístků, které byly při sčítání označeny za neplatné. V některých obcích skončilo coby neplatných třeba i kolem 15 procent. V mnoha obcích bylo evidováno klidně i přes stovku neplatných hlasů. Přitom rozdíl mezi druhou a třetí kandidátkou mohl být menší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…