VÍME PRVNÍ Do pražských voleb se chystá nové hnutí. Jmenuje se Restart 2014 a povede ho bývalá náměstkyně z vnitra

30.07.2014 16:19

Vznikající hnutí Restart 2014 povede v Praze jako jednička na kandidátce bývalá náměstkyně ministra vnitra Světlana Kubíková. O lídrovi nového subjektu zatím nebylo jasno, dříve se prý uvažovalo o Martinovi Janu Stránském, který odmítl. Podle informací redakce tak hnutí povede právě Kubíková.

VÍME PRVNÍ Do pražských voleb se chystá nové hnutí. Jmenuje se Restart 2014 a povede ho bývalá náměstkyně z vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na pražském magistrátu pokračuje reorganizace

V Praze vzniká nové politické hnutí Restart 2014. Jak už napsaly Lidové noviny, hnutí by mohlo značně oslabit dosud silnou pozici TOP 09 v hlavním městě. Dlouhodobě totiž panují neshody mezi primátorem Tomášem Hudečkem a šéfem pražské TOP 09 Jiřím Vávrou. LN tvrdí, že na vzniku Restartu by se měl podílet i Vávra, byť to popírá. Ten se totiž nedostal na kandidátku vlastní TOP 09 pro podzimní komunální volby a v příštích letech by se tak na chodu metropole nemohl podílet.

Dosud nebylo známo, kdo by Restart 2014 do voleb vedl. Podle zjištění ParlamentníchListů.cz by se lídrem kandidátky měla stát někdejší náměstkyně ministra vnitra Světlana Kubíková. Ta se dříve angažovala v hnutí ANO, konkrétně jako místopředsedkyně oblastní organizace na Praze 2.

Přestože je Restart 2014 v pražských politických vodách novým pojmem, vůbec nemusí být bez šancí. Jednak LN ve středu napsaly, že subjekt plánuje na předvolební kampaň vyčlenit desítky milionů korun. A jak redakci ParlamentníchListů.cz pod příslibem anonymity řekl jeden z významných pražských politiků, největší počty hlasů Pražanů by vůbec podle jeho mínění nemusely získat zavedené strany, ale třeba i právě takové hnutí, jakým je Restart 2014. „Sestavování koalice po volbách bude asi hodně zajímavé, ale když to v Praze celé roky vypadá, jak vypadá, absolutně bych se nedivil, kdyby nás nová hnutí předběhla,“ sdělil redakci uvedený zdroj.

Světlana Kubíková, která by podle informací ParlamentníchListů.cz měla kandidátku Restartu vést, v minulosti působila jako náměstkyně pro ekonomiku a provoz na Ministerstvu vnitra a před tím mimo jiné zastávala i post zástupkyně ředitele Magistrátu hlavního města Prahy pro územní rozvoj. Na pražské VŠE vystudovala obor ekonomika zahraničního obchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…