VÍME PRVNÍ Nespokojenost se šéfem Městské policie Praha roste. Bude odvolán

10.07.2017 7:30

Už na jednom z nadcházejících jednání zastupitelstva hlavního města Prahy padne návrh na odvolání současného šéfa městské policie v Praze Eduarda Šustera. Podle námi oslovených politiků nejde o nahodilý, nýbrž systematický krok. Konec Šustera se podle všeho odkládal především pro to, že nebyla vůle ze strany radního pro bezpečnost Libora Hadravy. Nyní se prý situace změnila.

VÍME PRVNÍ Nespokojenost se šéfem Městské policie Praha roste. Bude odvolán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

Končící angažmá Šustera rovněž podpořil výzkum, který byl hojně medializovaný. Ukázal, jak vysokou míru nespokojenosti odráží mezi Pražany práce městské policie. Jak se ovšem ParlamentnímListům.cz svěřilo hned několik jejich příslušníků, oni prý jen plní pokyny. „Nechceme nic říkat na jméno, ani být konkrétní, ale pokud vám někdo řekne, že to musíte dělat, tak my to dělat musíme, to se týká i pokut," uvedli strážníci. Také oni nešetřili kritikou na adresu svého ředitele. „Prý měl odejít už několikrát, ale vždy přežil," dodali s tím, že změnu by si přáli.

Jak navíc redakce zjistila na půdě magistrátu hlavního města, se změnou vedení policie jsou víceméně všichni ztotožnění. „Je to v gesci ANO, pakliže dají přijatelné důvody, budu se změnou souhlasit,“ řekl ParlamentnímListům.cz zástupce ČSSD. Narážel tak na radního pro bezpečnost Libora Hadravu. Právě u něj se mělo opakovaně sejít několik stížností na Šustera, které zástupce Babišova hnutí přehlížel. Teď je prý vše jinak. „Ano, mělo by dojít ke změně," potvrdili dva vysocí představitelé Prahy.

Připomeňme, že svou nespokojenost s fungováním policistů v Praze vyjádřilo přes 60 procent respondentů agentuře Phoenix. Opačný pohled měla jen necelá třetina (27 procent). Stejně tragicky se Pražané vyjádřili k otázce, která se zabývala důvěryhodností městské policie. O tom, že důvěryhodná není, je přesvědčeno hned 58 procent dotázaných. Podobně vysoké číslo oslovených se shodlo také na tom, že nemá důvěru ani v jednotlivé příslušníky městské policie Praha.

Současným ředitelem městské policie je Eduard Šuster. V minulosti tuto funkci zastával například Vladimír Kotrouš či Rudolf Blažek. Gesci bezpečnosti má v Praze na starost zástupce hnutí ANO, radní Libor Hadrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…