VÍME PRVNÍ Panika v ODS. Tluchoř rozeslal mail, který vyděsil poslance

06.08.2013 23:22

Problémy Petra Tluchoře zřejmě nekončí. Jak se naší redakci podařilo zjistit, právě z e-mailu exposlance ODS byl v úterý odpoledne rozeslán text, který vyděsil některé z námi oslovených politiků. Do celého dění nakonec zasáhnul předseda klubu občanských demokratů Marek Benda. Podle vnitřní korespondence, kterou máme rovněž k dispozici, ujistil spolustraníky, že mail Petra Tluchoře byl falešný.

VÍME PRVNÍ Panika v ODS. Tluchoř rozeslal mail, který vyděsil poslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

"Obracím se na Vás s velmi netradiční žádostí a očekávám, že se o tomto e-mailu nebudete nikde zmiňovat. Za námi je několik velmi těžkých měsíců a zcela jistě bude nepříjemných i těch několik příštích. Ovšem jsem poměrně překvapen, jakým způsobem je odmítána Rusnokova vláda. Pokud nyní budete hlasovat pro důvěru, je téměř jisté, že se v několika příštích měsících, vzhledem k jejím členům, sama zdiskredituje, a nám, pravici, stoupnou preference. V případě, že však důvěru nedostane, můžeme být i my, členové ODS, byť zcela neprávem, obviněni z nestabilní politické situace, která poté nastane," píše falešný Tluchoř.

"Jenže ono v první chvíli nebylo vůbec jisté, oč jde. Všechny kontakty, včetně mobilních telefonů, jsou skutečně Tluchoře," uvedl pro naši redakci poslanec ODS, který si nepřál být jmenován. "Možná o nic nejde, ale teď je napjatá atmosféra a raději bych zůstal v anonymitě," doplnil.

Podle mailu adresovaného falešným Petrem Tluchořem se navíc v nejbližší době vymění vedení ČSSD. "Další věc, o které bych chtěl hovořit, je puč v ČSSD. Z jistých zdrojů jsem se doslechl, že již velmi brzy bude odstaven Bohuslav Sobotka a na jeho místo nastoupí Michal Hašek. Kraje plně podporují důvěru, protože vláda jim schvaluje peníze. Nic jiného za tím nehledejte. Ovšem tím, že podpoříme Rusnokovu vládu, si můžeme poněkud 'zpřátelit' SPOZ i ČSSD a já i vy dobře víte, kolik peněz a různých výhod by nám to mohlo v budoucnu přinést," dodává falešný Tluchoř.

Michal Hašek v pondělí skutečně ústy Asociace krajů vyslovil plnou podporu Jiřímu Rusnokovi a jeho kabinetu. Následně tak učinila i ČSSD. Ani tak nemá Rusnok jistotu. Hlasy Věcí veřejných, ČSSD a KSČM mu k vyslovení důvěry nestačí. Strany bývalé vládní koalice navíc skálopevně tvrdí, že jejich adeptem na premiéra je Miroslava Němcová.

Poté, co všichni z poslanců a poslankyň ODS obdrželi e-mail od falešného Tluchoře, reagoval rovněž Marek Benda, předseda poslaneckého klubu. "Zdravím všechny příjemce, teď jsem domluvil s Petrem, jak jistě tušíte po přečtení, jedná se o podvrh z ukradené adresy, tak to, prosím, berte jako provokaci z neznámého zdroje. Přeji pěkný večer Marek Benda," napsal v e-mailu, který má naše redakce k dispozici.

Petr Tluchoř na večerní dotazy PL nereagoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …