VÍME PRVNÍ Poslanec Adam opouští klub Úsvitu – Národní koalice

15.09.2015 10:08

„Nesouhlasím, odcházím.“ Poslanec Petr Adam už nehodlá sdílet rétoriku svých kolegů v souvislosti s ilegální migrací. Rozhodl se pro rázné řešení a odchod z poslaneckého klubu. Pro ParlamentniListy.cz reagoval: „Mé rozhodnutí bylo stvrzeno ohlášenou spoluprací s pány Konvičkou a Hamplem.“

VÍME PRVNÍ Poslanec Adam opouští klub Úsvitu – Národní koalice
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

Místopředseda poslaneckého klubu sněmovní opoziční strany Úsvit – Národní koalice se rozhodl rozloučit se svými kolegy: „Po dlouhém rozmýšlení odcházím. Nesouhlasím dle mého názoru s nevhodnou rétorikou týkající se ilegální migrace. Mé rozhodnutí bylo stvrzeno ohlášenou spoluprací s pány Konvičkou a Hamplem,“ reagoval pro ParlamentniListy.cz.
Národní koalice se totiž domluvila na spolupráci s iniciativou Blok proti islámu. S podporou bloku půjde Úsvit do krajských, senátních a sněmovních voleb.

Úsvit a Blok proti islámu budou stavět společné kandidátky

Společný program by měl být podle informací z tiskové konference představen v prosinci. Úsvit ale zdůrazňuje, že nerezignuje na svůj původní program pro sněmovní volby, kdy kladl důraz například na prosazení prvků přímé demokracie a odvolatelnosti politiků. V budoucích volbách chtějí Úsvit a Blok proti islámu stavět společné kandidátky. Strana Úsvit – Národní koalice navazuje na hnutí Úsvit, které po vnitřních sporech opustil jeho zakladatel Tomio Okamura. Okamura společně s dalším bývalým členem Úsvitu Radimem Fialou založil vlastní hnutí Svoboda a přímá demokracie. Úsvit ve sněmovně zastupuje devět poslanců.


 

reklama

autor: Daniela Černá

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…