VÍME PRVNÍ Sociální demokraté přišli o jeden z oficiálních webů. Asijci na něm začali prodávat boty a sluneční brýle. Výhodně a s velkými slevami

11.09.2017 13:24

ParlamentníListy.cz byly upozorněny na řadu pozoruhodností, které se týkají oranžového poslance a „učitele“ Robina Böhnische. Ten si podle pisatele udělal ze sněmovní práce cestovní kancelář, aniž by byl schopen administrovat ty nejzákladnější věci: například webové stránky.

VÍME PRVNÍ Sociální demokraté přišli o jeden z oficiálních webů. Asijci na něm začali prodávat boty a sluneční brýle. Výhodně a s velkými slevami
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předvolební plakáty ČSSD v Přerově

Na naši redakci se obrátil dobře informovaný východočeský politik z ČSSD, který poslal hned několik námětů. „Když už píšete o ČSSD a Lidovém domě, soustřeďte se taky na abnormálně nenápadného poslance Böhnische. Podívejte se na jeho aktivitu ven a na jeho web. V prvním případě je vidět, že PSP má jako cestovní kancelář, v druhém případě není schopen ani zprovoznit vlastní web. O tom, že práce jeho asistentů je za odměnu v boji v ČSSD, netřeba hovořit, to si snad také umíte dohledat,“ sdělil náš dobře informovaný zdroj, politik sociální demokracie.

A tak jsme se pustili do díla.

Poslancem je Böhnisch od 23. 4. 2003, tehdy mu bylo 27 let. Byl přibližně dva roky po škole. Ve Sněmovně aktuálně pracuje ve dvou výborech a čtyřech podvýborech. Zároveň je členem mnoha meziparlamentních skupin. Tak se zřejmě podíval, namátkou, do Senegalské republiky, Austrálie nebo do Mongolska. Co přesně tam dělal, na to ještě čekáme odpověď.

Ale k věci. V roce 2013 se za Královéhradecký kraj dostali pod křídly ČSSD do Sněmovny dva poslanci. Böhnisch a Birke. Pokud byste se chtěli dozvědět víc a navštívili Böhnischův web, nebo se o to alespoň pokusili, se zlou se potážete. Nic na něm totiž není. „Nová verze webových stránek bude zprovozněna v nejbližším možném termínu. Děkuji za pochopení. Robin Bohnisch.“ A tak jsme se chtěli podívat na lokální web ČSSD Trutnov. Böhnisch jako své bydliště uvádí Mladé Buky, což je kousek. A tam jsme narazili. Web, který propaguje i oficiální skupina ČSSD Trutnov na Facebooku, totiž jaksi nefunguje. Je na něm místo klasických hesel o pomoci lidem a dalších výkřiků socdem prodejna bot a šperků. Stránku provozuje a vlastní jakýsi „zhiqun shen“, bližší informace o něm neexistují. A to ani na e-shopu samotném.

Propagace webu na oficiální Facebooku ČSSD Trutnov

Chcete slevu? ČSSD Trutnov pomůže...

Je však patrné, že místní sociálnědemokratičtí politici nemají o této chybě ponětí. Jak jsme uvedli, web prodejce bot anebo slunečních brýlí Ralph Lauren za 492 korun ještě stále propagují na své skupině.

Že v tom mají oranžoví poslanci, kteří chtějí řídit stát, opravdu zmatek, dokládá i další příklad. Jedním z mnoha asistentů odborníka na životní prostředí a cestovatele Böhnische je Jaroslav Špaček. Evidentně také sociální demokrat. A co se stalo, když jsme si chtěli projít jeho stránky, jelikož Böhnisch na své kolegy neuvádí jakýkoli kontakt? Nebudete překvapeni. Špačkův web taky nefunguje. „Objekt nenalezen!“ napsala bílá obrazovka.

Zeptali jsme se jak politika ČSSD, tak všech jeho asistentů stejně jako jeho kolegů, co vlastně poslanec sociální demokracie za poslední čtyři roky udělal, kde všude cestoval, jaké to přineslo výsledky pro Českou republiku a co dalšího vlastně plánuje. Důkladný materiál o osobě poslance Böhnische přineseme v následujících dnech.

Web asistenta Jaroslava Špačka:

Böhnischův poslanecký web. Kvůli zahraničním cestám na něj zřejmě nezbývá čas:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…