VÍME PRVNÍ Vadim Petrov je kandidátem ANO do Rady ČT

07.12.2018 20:28

Manažer a pedagog Vadim Petrov je oficiálním kandidátem ANO do Rady České televize. ParlamentníListy.cz získaly informace od dvou zdrojů z hnutí předsedy Babiše.

VÍME PRVNÍ Vadim Petrov je kandidátem ANO do Rady ČT
Foto: archiv
Popisek: Vadim Petrov ml.

 

Anketa

Je Václav Moravec kvalitní moderátor?

6%
94%
hlasovalo: 12524 lidí
Poslanecký klub ANO rovněž zvažoval vyjádření podpory někdejšímu generálnímu řediteli České televize Jiřímu Janečkovi, nakonec ale upřednostnili mediálního lektora a manažera Petrova mladšího.

Rada České televize je podle zákona o České televizi orgánem, jímž se uplatňuje právo veřejnosti na kontrolu činnosti České televize. Rada ČT má patnáct členů, které volí a odvolává Poslanecká sněmovna, a to tak, aby v ní byly zastoupeny významné regionální, politické, sociální a kulturní názorové proudy.

Členové Rady jsou voleni na funkční období 6 let, přičemž každé 2 roky je volena jedna třetina členů. Na místa uprázdněná z jiného důvodu než pro uplynutí funkčního období, jsou voleni noví členové na dobu zbývající do konce funkčního období toho člena, jehož místo se uprázdnilo. Je-li tato doba kratší než rok, omezení možnosti opětovného zvolení neplatí.

V Radě ČT sedí například Vladimír Karmazín, Luboš Beniak, Martin Doktor či Zdeněk Šarapatka. Tento muž před několika týdny na svém Facebooku uvedl: „Zatímco vyšetřování Čapího hnízda hnije roky, kytky od Bureše a Pitomia, se kterými se oba pro strach z odporu vplížili pozdě v noci na Národní třídu a které občané vyhodili i s tou od ruského švába do koše, řeší policie okamžitě."

Za toto chování míří na Šarapatku stížnost na Radu ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…