VV nehorázně lžou, rozčiluje se Rathův náměstek

03.06.2012 7:56

Stínový ministr školství, senátor a náměstek exhejtmana Ratha Marcel Chládek znovu zopakoval, že by Rada Středočeského kraje měla dát své funkce k dispozici. Důrazně však odmítl, že by kdokoli z radních nesl osobní spoluzodpovědnost za korupční aféru svého někdejšího šéfa Davida Ratha, jak naznačují např. středočeští představitelé VV. Podle Chládka jde pouze o výroky skupiny zoufalců.

VV nehorázně lžou, rozčiluje se Rathův náměstek
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Náměstek někdejšího hejtmana Davida Ratha a senátor Marcel Chládek se na serveru ParlamentníListy.cz důrazně ohradil proti nařčení, které zaznělo ze strany středočeské organizace VV. Místní véčkaři se totiž domnívají, že rekonstrukce zámku Buštěhrad nemusí být poslední podezřelou krajskou zakázkou. Chládek v odpovědi pro jednoho z našich čtenářů Otakarovi T. označil tyto úvahy za nesmyslné.

Rada nechce odstoupit, stěžuje si Chládek

„Co se týče výroků Věcí veřejných, tak se jedná o nehorázné lži a je z nich patrné, že tato strana je už pouze partičkou zoufalců, která hledá každou možnost, jak se na současné situaci přiživit,“ zdůrazňuje senátor. Podezřelou zakázkou by podle středočeských VV mohl být i projekt revitalizace území, kde původně dlela sovětská vojska. Problém by mohl být v tom, že areál byl na čtyřicet let pronajat firmě, která zde plánovala postavit fotovoltaickou elektrárnu. Chládek k tomu ovšem dodává, že předseda místní buňky VV Jiří Doležal, měl možnost do smlouvy nahlédnout, takže i jemu musí být jasné, že evidentně lže.

Senátor využil položeného dotazu také k tomu, aby se znovu vyjádřil k případu svého dnes již bývalého nadřízeného Davida Ratha. Zopakoval, že nikdo z krajských radních není s Rathovou kauzou osobně spojen, ale podle jeho názoru by bylo na místě, aby všichni radní přijali sovu politickou spoluzodpovědnost a dali své funkce k dispozici. Zalitoval ale, že je s tímto názorem v radě osamocen, takže k tomuto kroku alespoň zatím nedojde.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…