VV zase podávají trestní oznámení na Kalouska. On: Je to odporné

20.10.2011 16:24

Z řad Věcí veřejných pochází další trestní oznámení na Miroslava Kalouska. Tomáš Jarolím ho tentokrát nařkl z údajného zneužití pravomoci veřejného činitele v souvislosti s firmou Ostroj Opava.

VV zase podávají trestní oznámení na Kalouska. On: Je to odporné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Kromě Miroslava Kalouska cílí místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím i na jeho spolupracovníka Radka Šnábla. Konkrétně jde o zneužití pravomocí veřejného činitele v souvislosti se společností Ostroj Opava. Kalousek celou kauzu odmítá.

Je to již podruhé, co se kvůli Kalouskovi obrátily VV na policii. Poprvé to ale bylo na neznámého pachatele, nyní už Jarolím míří přímo na Kalouska. "Nyní referent rozhodne, jak bude s podnětem naloženo," potvrdila pro Aktuálně.cz přijetí oznámení Irena Válová, mluvčí Vrchního státního zastupitelství.

Společnost Ostroj v loňském roce mimo jiné poslala do stranického rozpočtu TOP 09 milion korun. Jarolím má prý důkazy o Kalouskově vině, zveřejnit je ale hodlá až v pátek.

Související: Po Kalouskovi jde Liga odhodlaných

Kauza je podle ministra financí jen vykonstruovaná. "Týká se operace společnosti Konpo, dceřiné společnosti České konsolidační agentury s pohledávkami akciové společnosti Ostroj. Tato operace proběhla v roce 2001 - v době opoziční smlouvy - a já ji nemohl nijak ovlivnit," přiblížil akorát Kalousek.

"Začíná být poněkud únavné, být neustále mediálně účelově kriminalizován místopředsedou koaliční strany. Proti pomluvám a křivým obviněním místopředsedy VV Jarolíma zvážím právní kroky. Styl 'koaliční spolupráce' VV pokládám za politicky nepřijatelný a lidsky odporný," dodává Kalousek.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…