Václav Klaus mladší: Jsem pro, aby šla ODS do vlády s ANO

30.11.2017 6:27

ODS nezvolila v uterý do funkce prvního místopředsedy Václava Klause mladšího. Nyní se prý na žádnou celostátní funkci už netřese. Poslanci však byl zvolen předsedou školského výboru, kterému se chce věnovat naplno. „Doufám, že budu mít možnost něco změnit ve školském výboru, kdybych byl zlý, tak řeknu, že by to chtělo zrušit všechna nařízení školského zákona za posledních pět let,“ řekl Václav Klaus mladší.

Václav Klaus mladší: Jsem pro, aby šla ODS do vlády s ANO
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus ml.

To, že nebyl zvolen prvním místopředsedou přičítá tomu, že měl asi méně vtipnější projev. „Myslím si, že lidé, kteří se nebojí voličů a jejichž názory jsou známé, mají kandidovat do vedoucích pozic. Mám rád demokracii ve smyslu výměny názorů a soutěže myšlenek,“ dodal v rozhovoru pro Novinky.cz s tím, že byl asi moc napravo.

Do vedení ODS prý na lednovém kongresu již kandidovat nechce. „V tomhle jsem skutečně demokrat. Člověk má postupovat odspoda,“ trvá si na svém Klaus mladší.

Někteří členové ODS si o Klausovi mladším šuškají, že je příliš kontroverzní osoba a to podle nich mělo za následek jeho neúspěch. Ten sám ale vylučuje, že by jako školský expert ODS dělal jakékoli kontroverzní věci.

„Asi jsem dost napravo, například si myslím, že EU je nereformovatelná, i když oficiální stanovisko strany je, že musíme EU reformovat. Je to účelová nálepka. Říkali mi, že jsem solitér, že se mám zapojit, a když jsem se chtěl zapojit, tak mi zase říkali, že nemám kandidovat. Je to začarovaný kruh,“ povzdychl si Václav Klaus mladší.

Původní zdroj ZDE

Václav Klaus mladší se vyjádřil, že voliči byl zvolen proto, aby měnil školství, a ne z důvodu, aby se stal profesionálním kritikem. Jistým způsobem potvrdil, že by byl proto, aby ODS šla do vlády s hnutím ANO. „I tak se to dá řící. Vstoupit do politiky, díky velké podpoře učitelů a ředitelů škol, a pak nadávat čtyři roky ve Sněmovně, že je někdo malý demokrat, není nic pro mě,“ řekl.

Podle jeho slov jsou dvě možnosti, buď vznikne stabilní vláda s podporou Sněmovny a pojede si podle své osy, nebo budou vznikat koalice pro různé typy zákonů. „Doufám, že budu mít možnost něco změnit ve školském výboru,“ dodal Klaus mladší s tím, že jeho cílem je uvolnit učitelům ruce a zmírnit legislativní dopady minulého volebního období.

Z hlediska školství by prý mohla ve Sněmovne vzniknout většina, která má na školství výrazně jiné názory než v minulém období. „Kdybych byl zlý, tak řeknu, že by to chtělo zrušit všechna nařízení školského zákona za posledních pět let,“ uzavřel Klaus mladší s tím, že změna nenastala a jde o věci, které systém zatěžují.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…