Václav Klaus mladší doporučuje: Ať si uprchlíky rozeberou Šabatová, Špidla nebo Marksová

27.04.2018 21:39

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší se mimo jiné v rozhovoru pro server Reflex.cz vyjádřil k migrační krizi. Podle něj by si uprchlíky měli rozebrat ombudsmanka Anna Šabatová, expremiér Vladimír Špidla či europoslanec Pavel Telička.

Václav Klaus mladší doporučuje: Ať si uprchlíky rozeberou Šabatová, Špidla nebo Marksová
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

Na slova o uprchlících přišlo díky otázce na projekt „Uprchlík do každé rodiny“, jenž míří do Česka. V té souvislosti právě Klaus mladší zmínil Šabatovou, Špidlu, Teličku, ale i europoslance Luďka Niedermayera či exministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou. „Projekt bych zakázal z důvodu ‚vměšování do vnitřních záležitostí ČR zahraničními zločineckými skupinami‘,“ poznamenal Klaus mladší. 

Kromě uprchlické krize se však Klaus mladší vyjádřil také k napadení číšníka v pražské restauraci, za nímž stála skupinka Nizozemců. „Nesoudil bych národ podle sedmi agresívních darebáků. Zajímavá byla diskuse na sociálních sítích, kde se Nizozemci omlouvali, že nešlo o skutečné Nizozemce, a vyjadřovali přání, aby byli pachatelé potrestáni v ČR, neb v Nizozemsku by byli brzy propuštěni coby chráněná minorita a oběť rasismu,“ zmínil k této otázce Klaus mladší. 

  • Původní text ZDE.

Klaus mladší také sdělil, že se domnívá, že vznikne vláda ANO–ČSSD/KSČM. On sám ji však nepreferuje, stejně jako vládu ANO–SPD/KSČM. Za větší nebezpečí pro české školy však považuje první variantu, kvůli tomu, že ve školském výboru za ČSSD je, jak jmenuje, paní Valachová s panem Staňkem. „Za SPD dva velmi racionální poslanci,“ zmínil. 

Následně se pak Klaus mladší vyjádřil k Libeňskému mostu, který je podle jeho názoru potřeba hlavně co nejdříve mít plně funkční. „Ať už nový, či opravený. Oblast již desítky let potřebuje také most z Bohnic směrem na Ruzyni, aby se dokončil okruh,“ dodal Klaus mladší.

Závěrem pak Klaus mladší řekl svůj názor k ohlášenému přesunu českých institucí v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzalému. „Je to krok odvážný a navazuje na velmi nadstandardní vztahy ČR a Izraele. Čistě technicky je normální, aby velvyslanectví bylo v hlavním městě. Co je hlavní město, si má každá země určit sama,“ uzavřel Klaus mladší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…