Václavák se zahřívá. Ortel rozpálí přítomné před velkou akcí Okamury a dalších

23.05.2024 15:46 | Zprávy

Na Václavském náměstí v Praze ve čtvrtek proběhne setkání politiků z evropské frakce Identita a demokracie. Akce s názvem „Čas na změnu“ se koná pod záštitou předsedy SPD Tomia Okamury, který ji popisuje jako „mezinárodní setkání vlastenců“, protože na pódiu vystoupí řada konzervativních, euroskeptických politiků z celé Evropy včetně místopředsedy slovenského parlamentu Andreje Danka. Videoposelství si prý připravila i šéfka francouzských krajně pravicových konzervativců Marine Le Penová.

Václavák se zahřívá. Ortel rozpálí přítomné před velkou akcí Okamury a dalších
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protivládní demonstrace na Václavském náměstí za Českou republiku a za demisi vlády Petra Fialy

Okamura na svém facebookovém profilu zve na akci, která ve čtvrtek 23. května od 17 hodin proběhne na Václavském náměstí v Praze. „Zúčastní se přední politici vlasteneckých, konzervativních a euroskeptických evropských parlamentních stran z frakce Identita a demokracie,“ zve Okamura s tím, že před tím ještě zahraje skupina Ortel.

Čtvrteční program nabídne mimo jiné zdravici Marine Le Penové a mnoho dalších jmen. „Například Fabrice Leggeriho z Francie, který byl sedm let šéfem Frontexu (2015–2022) a sám odstoupil poté, co mu eurokomisařka pro migraci Ylva Johanssonová přikazovala, aby místo ochrany schengenských hranic dovážel nelegální imigranty do Evropy,“ vyjmenovává Okamura.

Jako zástupce Ficovy slovenské vládní koalice vystoupí místopředseda slovenského parlamentu Andrej Danko. „A samozřejmě se na vás těším i já osobně. Přijďte, prosím, svou přítomností podpořit představitele vlasteneckých, konzervativních a euroskeptických politických stran. Je těsně před volbami do Evropského parlamentu, které rozhodnou o dalším směřování Evropské unie. Náš program je jednoznačný: říkáme jasné NE migraci, Green Dealu, euru, zrušení práva veta členských států a podpoře zbrojení na Ukrajině!“ dodává Okamura.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Komik Fiala v sovětském vtipu. Pánové, už stačilo, vzkazuje Vyskočil

7:04 Komik Fiala v sovětském vtipu. Pánové, už stačilo, vzkazuje Vyskočil

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Kroky téhle destrukční, arogantní, nesvéprávné a cizími mocnostmi …