Václavák zažil legraci s maskami Zemana, Klause, Putina a blbce

07.10.2013 12:06

Natáčení videopozvánky na Sametové posvícení - druhý ročník satirického karnevalového průvodu k výročí 17. listopadu - vzbudilo dnes dopoledne pozornost kolemjdoucích u sochy sv. Václava v Praze. Novinky.cz píší o snaze iniciativy Forum založit novou tradici. Její zástupci pro natáčení oživili stejný nafukovací člun, na jakém Miloš Zeman před prezidentskou volbou brázdil rybníky na Vysočině.

Václavák zažil legraci s maskami Zemana, Klause, Putina a blbce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pamětní deska sametové revoluci na Národní třídě

Iniciativa Forum zvolila pro připomenutí listopadového výročí satiru, ta má být prý pozvánkou na Sametové posvícení, jež se 17. listopadu podruhé odehraje v pražských ulicích a účastnit se ho bude řada občanských iniciativ. Jako pozvánka dnes plula Václavákem maska Miloše Zemana ve slavném člunu Challenger.

Masku Zemana usazenou na člunu táhli u sochy sv. Václava čtyři bodyguardi, zezadu brzdily masky Václava Klause, Vladimira Putina a podle Olgy Cieslarové z iniciativy Forum také maska blbce. Tak popisují dění na Václavském náměstí Novinky.cz.

Satira se k 17. listopadu hodí

„Zeman prezidentem je věc daná, nemůžeme to změnit. Frustraci lze ale změnit v legraci,“ řekla Právu Cieslarová a naznačila tak atmosféru, v které by se listopadový průvod mohl odehrávat. Hlavním smyslem celé akce má být podle Martina Pehala z Fora satira, při níž si občanské iniciativy a veřejnost nasadí 17. listopadu masky a projdou pražskými ulicemi.

17. listopad se podle něho k satiře hodí nejlépe, protože oslavy svátku dosud probíhaly buď v duchu kladení věnců, koncertů nebo agresivních demonstrací. Průvod masek má ukázat, že je důvod k veselí a že občanská společnost už vznikla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…