Vakcína: Zánět srdce. 10x víc u osob 12–17 let. Lékař varuje

05.07.2021 11:04 | Ze sítí

Šimon Reich, chirurg ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, varuje před očkováním proti koronaviru u dětí. Odvolává se přitom na data amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC). Ta ukazují, že v případě využití vakcíny Pfizer u dětí ve věku 12–17 let údajně hrozí zánět srdečního svalu, a to až desetkrát častěji než u plnoletých osob.

Vakcína: Zánět srdce. 10x víc u osob 12–17 let. Lékař varuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vakcína proti koronaviru, ilustrační foto

Chirurg Reich nahlédl do materiálů světoznámého Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) v USA a do textu od Stálého výboru pro očkování v Institutu Roberta Kocha (STIKO). O to, co zjistil, se podělil na sociální síti Facebook.

Anketa

Měla by mít Česká republika na Evropské radě i nadále právo veta?

99%
0%
hlasovalo: 13838 lidí

„Před třemi dny se nechala americká CDC slyšet ve svém materiálu, že riziko myokarditidy (zánět srdečního svalu) po očkování vakcínou od Pfizeru je u dětí ve věku 12–17 let 10x vyšší, než se původně očekávalo. Již před více než dvěma týdny se nechal německý STIKO (Stálý výbor pro očkování v Institutu Roberta Kocha) slyšet, že lze očkovat pouze ty děti ve věku 12–17 let, které spadají do ohrožené skupiny. Jo a taky v Kanadě vyhodili z tamní lékařské fakulty profesora chirurgie, protože se nechal veřejně opakovaně slyšet, že by zdravé děti neměly být očkovány a že by mělo být doplněno informovaným souhlasem,“ napsal Reich.

Také STIKO uvádí, že proti koronaviru lze očkovat všechny děti starší 12 let, ale pouze v případě, že rodiče akceptují rizika, která to s sebou nese.

Evropská léková agentura EMA však očkování dětí starších 12 let dala zelenou.

Na informovaném souhlasu s očkováním trval i již jednou zmíněný profesor Francis Christian, z univerzity v kanadském Saskatchewanu. „To by mělo platit zejména v případě nové vakcíny, která nebyla nikdy předtím vyzkoušena na lidech... předtím, než se vakcína rozšíří mezi děti, musí děti i rodiče znát rizika m-RNA vakcín," napsal 17. června.

Od září 2021 na této škole už profesor nebude učit. Ujalo se ho však kanadské Centrum spravedlnosti pro ústavní svobody (Justice Centre for Constitutional Freedoms), které ho hodlá hájit. Profesora chirurgie Christiana také představilo široké veřejnosti.

Další informace naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…