Válka i v Metropolitní opeře: Ruská sopranistka nahrazena Ukrajinkou

07.05.2022 22:20 | Bleskově

Ruska invaze na Ukrajině dopadá na ruské umělce. Metropolitní opera v New Yorku přeobsadila očekávanou inscenaci Pucciniho Toscy. Místo ruské sopranistky abcházského původu Hibly Gerzmavové zaujme ukrajinská rodačka Ljudmila Monastyrská. Informuje server Aktuálně.cz.

Válka i v Metropolitní opeře: Ruská sopranistka nahrazena Ukrajinkou
Foto: Radim Panenka
Popisek: Pohled na New York

Opera změnu v inscenaci plánované na příští rok nezdůvodnila. Došlo k ní však více než dva měsíce po začátku ruské invaze na Ukrajinu. Nejslavnější americký operní dům již dříve avizoval, že ukončí spolupráci s umělci podporujícími ruského prezidenta Vladimira Putina.

  • Původní zdroj ZDE

Gerzmavová měla k Putinovi blízko. V roce 2014 se postavila za ruskou anexi ukrajinského Krymu. Vystupovala na státních akcích typu vojenských oslav Dne vítězství, osobně blahopřála Putinovi k narozeninám a převzala od něj státní cenu.

Dnes 52letá sopranistka také slavila vlastní padesátiny v Kremlu, kromě toho zpívala na závěrečném galavečeru olympijských her v ruském Soči nebo na oslavách 300. výročí založení prokuratury v carském Rusku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…