Válka, která nám hrozí? Petr Žantovský sedl k počítači a toto je výsledkem

08.05.2020 14:30

Právě dnes si připomínáme 75. výročí konce druhé světové války. Člen Rady ČTK a publicista Petr Žantovský, jenž se serverem ParlamentníListy.cz spolupracuje od roku 2012, poskládal k tomuto výročí soubor esejů, v němž se věnuje jak druhé světové válce, tak válce, která nám podle Žantovského může hrozit dnes. V tomto varování, podle svých vlastních slov, vychází z jednání některých orgánů EU či nátlakových akcích neziskových organizací.

Válka, která nám hrozí? Petr Žantovský sedl k počítači a toto je výsledkem
Foto: Archiv P. Ž.
Popisek: Petr Žantovský

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29610 lidí
Dnes si připomínáme 75. výročí okamžiku, kdy nacistické ozbrojené složky podepsaly bezpodmínečnou kapitulaci, čímž skončila válka v Evropě. Petr Žantovský v souborů esejů nazvaném „Svět včerejška, dneška a ...“ na některých dokumentech z minulosti ukázal, jak svět došel ke druhé světová válce, kam prošel touto válkou a na čem by se dalo ukázat, že může hrozit další válka.

Na 170 stránkách knihy, která je přístupná on-line, se věnoval otázce zániku „Západu“, Hitlerovu programu, Mnichovské dohodě z podzimu 1938, spolupráci nacistického Německa se Sovětským svazem, zvěrstvům nacistické politiky, ale i poválečnému uspořádán a Benešovým dekretům.

Už v předmluvě také varoval před tím, že když si nedáme pozor, můžeme se ocitnout ve válce další.

To není konspirační teorie. To je vyhodnocení různých indicií a souvislostí, které vykukují všude vůkol. Jednání různých orgánů Evropské unie, pátá kolona mezi našimi novináři, zejména v tzv. mainstreamu, nátlakové akce neziskových organizací, různé mesaliance někdejších post-nacistických, dnes sudeto-reminiscenčních sdružení s významnými postavami české politické scény. To všechny jsou počínající příznaky možné budoucí nemoci zvané válka. A ta, bohužel, obvykle bývá pro velkou většinu zúčastněných smrtelná. Je to tedy varování před těmi, komu by se válka hodila jako řešení jejich ekonomických a politických aspirací a zájmů, “ napsal Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…