Válka s přistěhovaleckými gangy v Německu. Policie nezvládá

18.04.2018 13:01

Soeren Kern z amerického think-tanku Gatestone Institute se ve svém včerejším článku věnuje problémům německé policie s početnými přistěhovaleckými klany, jejichž kriminální aktivity se vymkly kontrole.

Válka s přistěhovaleckými gangy v Německu. Policie nezvládá
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

„Rodinné klany s kořeny na Blízkém východě ovládají kriminální podsvětí v mnoha německých městech. Dlouhé roky bylo jejich členům umožněno porušovat zákony a soudci a státní zástupci je nebyli schopni zastavit ze strachu z odplaty,“ píše Kern a zmiňuje rozsáhlou policejní akci, která proběhla minulý týden v Essenu a jejím cílem bylo „posvítit si“ na působení zdejších rodinných klanů, které často čítají i stovky osob.

V rámci zátahu více než tři sta policistů a desítky agentů prověřovaly tok peněz v asi stovce soukromých společností, jejichž majitelé jsou podezřelí ze spolupráce či přímo členství v přistěhovaleckých gangech. „Experti tvrdí, že klany v Severním Porýní-Vestfálsku získaly natolik silné postavení, že je nutné proti nim vést otevřenou a nemilosrdnou válku, která povede k jejich naprostému zničení.“

Jak Kern naznačuje, svůj podíl na stávající situaci mají socialisté, kteří zde s výjimkou jednoho volebního období vládnou posledních padesát let. „Až rok po vítězství CDU došlo konečně k razantní akci, při které bylo vyslechnuto přes 600 osob, zatčeno osm lidí a dalších dvacet bylo obviněno z obchodování s drogami a porušování zákona v oblasti přistěhovalectví,“ píše Kern s tím, že se většinou jedná o libanonské rodinné klany.

Celý text v angličtině je ZDE.

„Mnoho jejich členů však jsou Kurdové, kteří se přistěhovali do Libanonu kvůli práci a během občanské války v letech 1975 až 1990 jim bylo umožněno vycestovat do Německa. Zde dostávají podporu v nezaměstnanosti a zároveň provozují bary, restaurace a obchody, skrze které perou špinavé peníze získané z prodeje drog a další kriminální činnosti. Jednají velmi neomaleně a zastrašují často i samotné vyšetřovatele.“

Experti hovoří o tom, že vláda nemá dostatek financí, aby nasadila proti libanonským klanům dostatečný počet policistů. V rámci Severního Porýní-Vestfálska panuje podobná sitauace jako v Essenu také v Duisburgu. „V jedné policejní zprávě se hovoří o tom, že si místní rodinné klany rozdělily území své působnosti. Jejich členům je mezi 15 až 25 lety a většinu z nich policie zná,“ cituje Kern z německých médií.

„Jediným způsobem, jak znovu získat kontrolu nad městkými částmi, které ovládají přistěhovalecké klany, je klanové struktury zničit do základů. Zasahovat proti nim musí dobře vyškolení a sebevědomí policisté, právníci a soudci. Při vyšetřování a následném udělení trestu není možné podléhat strachu z toho, že budete označeni za rasity. Nesprávné pochopení multikulturalismu je další hlavní překážkou při nápravě situace,“ cituje Kern německého politologa s libanonskými kořeny Ralhpa Ghadbana.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…