Vandas poslal zvací dopis radikálům z Ukrajiny. A to už bylo moc i na jeho spolustraníky

03.03.2014 22:07

Předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Tomáš Vandas pozval členy ukrajinského radikálního Pravého sektoru do České republiky. Odpovědí je mu ale vlna nevole z vlastních řad.

Vandas poslal zvací dopis radikálům z Ukrajiny. A to už bylo moc i na jeho spolustraníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda DSSS Tomáš Vandas

„Pokud bude výsledek ukrajinského dění v čele s Pravým sektorem znamenat odstranění všech zkorumpovaných politiků, strůjců tzv. oranžové revoluce, garnitury oligarchů a korupčníků, bylo by potřebné a přímo žádoucí vyvézt národní revoluci i do jiných zemí, Českou republiku nevyjímaje,“ stojí v pozvánce.

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

To ale pobouřilo některé členy DSSS v čele se šéfem jablonecké organizace Pavlem Šrytrem. Ten dokonce reagoval sepsáním dopisu, jehož prostřednictvím podává rezignaci. Jako důvod uvádí právě „zvací dopis" pro členy Pravého prostoru.

DSSS opustilo dalších sedm členů

„Do DSSS jsem vstupoval ve víře v poctivou práci pro občany ČR, z vlasteneckých pohnutek a s nesouhlasem k režimu, který v naší vlasti vládne od roku 1989, jelikož mám za to, že politici podílející se již 25let na správě ČR jsou zrádci zájmu prostého občana a drancují bezostyšně tuto zem. Jako občan této země nesmírně ctím padlé vojáky Rudé armády v 2. světové válce, jelikož je nesporné, že přinesli mír za cenu obětí 20 mil. sovětských občanů a nebýt těchto obětí, tak bychom zde nebyli ani my. Pozvání Pravého sektoru je v těžkém rozporu s mým svědomím," vysvětluje Šrytr své pohnutky.

A není jediný, kdo DSSS z tohoto důvodu opouští. Své členství ve straně ukončilo dalších sedm osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…