Varování Andreji Babišovi z ČSSD: Čapí hnízdo je odjištěný granát a bouchne znovu

19.11.2018 17:58

Místopředseda ČSSD Martin Netolický trvá na tom, že by Andrej Babiš měl opustit post premiéra. Koaliční vláda ČSSD a ANO může pokračovat, ale pod vedením někoho jiného. Proč si to myslí? Babišovu kauzu firmy Čapí hnízdo totiž považuje za odjištěný granát, který jistojistě exploduje znovu.

Varování Andreji Babišovi z ČSSD: Čapí  hnízdo je odjištěný granát a bouchne znovu
Foto: Archiv MN
Popisek: Martin Netolický, místopředseda ČSSD a hejtman Pardubického kraje

V pátek budou poslanci hlasovat o vyjádření nedůvěry vládě Andreje Babiše. Koaliční sociální demokracie je v otázce vyslovení nedůvěry kabinetu rozpolcená. Předseda ČSSD Jan Hamáček tvrdí, že by ČSSD měla ve vládě zůstat. Místopředseda Martin Netolický je k setrvání ve vládě značně skeptický. Babišova kauza totiž zatěžuje celou vládu a i členové ČSSD musí odpovídat na obrovské množství e-mailů, kde se kauza řeší, a nemají tolik času věnovat se např. práci v krajích.

Své o tom prý věděl už expremiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), jehož vláda byla touto kauzou také zatížena. „Andrej Babiš proto musí odstoupit, a nikoliv vztekle bouchat pěstičkou do stolu. Je to jako v písni Síť skupiny Divokej Bill. Ať neříká, že to nejde,“ řekl Netolický v rozhovoru pro server E15.cz.

„Jeho kauza je odjištěný granát, který určitě znovu vybuchne. Jen nevíme, jestli to bude za týden, za měsíc, nebo za půl roku. Případ Čapí hnízdo představuje pro vládu, pro sociální demokracii a pro celou společnost permanentní problém. Nyní se řeší údajný výlet Babiše mladšího na Ruskem okupovaný Krym. Asi tam musí být skvělá dovolená. Kdysi se tam koupal Ludvík Svoboda s Chruščovem, teď tam jezdí Vladimir Putin. Už jen fakt, že se tam běžný člověk nedostane, a český premiér tam posílá svého syna, je něco zcela nestandardního. To ho rovnou mohl poslat do Severní Koreje,“ pokračoval Netolický zostra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…