Vaše věc o Kubicem: Ani se nedokázal zastat policistů

15.07.2012 22:29

Jaromír Novotný okomentoval na serveru Jiřího Paroubka VašeVěc.cz jednání Bezpečnostního výboru v Poslanecké sněmovně, jednání ministra financí Miroslava Kalouska a fakt, že se policistů nezastal ministr vnitra Jan Kubice, který u těchto vyjádření byl.

Vaše věc o Kubicem: Ani se nedokázal zastat policistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

„Ministr financí před zraky televizních diváků obvinil policii z, cituji: „estébáckých a gestapáckých praktik“, a to v přítomnosti ministra vnitra a policejního prezidenta. Na tato obvinění nekompromisně zareagoval pan policejní prezident. Ministr vnitra jen seděl a pozoroval debatu poslanců. Asi z vrozené intelektuální plachosti ani na okamžik neprojevil snahu, že by se snad, nedej bože, svých policistů nějakým náznakem zastal,“ konstatuje Novotný.

Podle Novotného je jasné, že ministr vnitra Jan Kubice už nemůže mít u svých podřízených žádný respekt. „Když byl zatýkán poslanec opozice, vládní koalice nadšeně jásala nad nezávislostí policie a policejní dozor vpustila dokonce i do jednacího sálu dolní komory Parlamentu ČR, aby hovořící poslanec nemohl být případně unesen nebo aby mu některý z kolegů nenabídl vodu,“ připomíná autor.

Rovnost se podle něj jasně ukázala při zabraňování vydání Vlasty Parkanové. „Jednou ze základních povinností vlády je zabezpečit jak vnější, tak vnitřní bezpečnost státu. Dnešní vládní koalice nečiní ani jedno, ani druhé. Nepřetržité reorganizace armády a bezpečnostních složek s neustálým snižováním jejich rozpočtů dostaly tyto složky na pokraj možnosti fungování,“ komentuje Novotný.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

7:42 Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

Americký ministr obrany Lloyd Austin má za to, že Ukrajinci teď stojí před novou nelehkou etapou vál…