Vasil Mohorita o Klausovi, Zemanovi a Babišovi: Když jsem byl v Moskvě...

14.06.2019 14:04

Bývalý svazácký a komunistický funkcionář Vasil Mohorita se v rozhovoru pro server Echo24.cz vyjádřil k aktuálnímu, současnému dění na české i zahraniční politické scéně. Všechno jde podle plánu. Klaus, Zeman i Babiš,“ říká Mohorita.

Vasil Mohorita o Klausovi, Zemanovi a Babišovi: Když jsem byl v Moskvě...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman přijal nejvyšší ústavní činitele České republiky: předsedu Senátu PČR Jaroslava Kuberu, předsedu Poslanecké sněmovny PČR Radka Vondráčka a předsedu vlády ČR Andreje Babiše

Jako první přišla na řadu otázka, zda je současné Rusko důvěryhodným partnerem. „Samozřejmě, že není důvěryhodný partner. Sovětská armáda se přechodem k demokracii sebedestruovala. Pro Rusko je tragédií, že ji vede KGB. Celou svou strukturu má dnes postavenou na strukturách bývalých tajných služeb. Je to pro nás velké nebezpečí,“ varuje Mohorita.

Své pak řekl i k tomu, že na Hradě sedí jeden z nejhlasitějších zastánců Vladimira Putina v Evropě. Vzpomněl, že Antonín Kapek je zapsán v Mitrochinově archivu jako agent KGB. „A kdo byl jeho nejbližší spolupracovník? Miroslav Šlouf. A kdo udělal Zemana prezidentem? Šlouf,“ řekl s tím, že Zeman byl 17. listopadu na Národní třídě proto, že předem věděl, co se tam stane. „Že Zeman bude prezidentem, se vědělo dlouho dopředu, protože se vědělo, jak se k Rusku bude chovat,“ konstatoval.

Jasné vysvětlení má i pro to, proč se jim tehdy nepovedlo zvolit Miloše Zemana prezidentem už v roce 2003, kdy Parlament zvolil Václava Klause. Ten byl prý také v řadě. „Když jsem byl v Moskvě, navštívil jsem svého bývalého kolegu a ten mne přivedl k Arkadiji Volskému, předsedovi ruského Svazu průmyslu. A ten mi řekl, že mám jít za Ivanem Kočárníkem, že ukradneme dluh Ruska vůči České republice. Odmítl jsem něco takového udělat, šlo o loupež,“ popsal Mohorita.

Nemůže prý však s jistotou říct, že to Klaus tehdy věděl. „Ale i kolem něj se pohybovaly bývalé bezpečnostní struktury. Dluh Ruska vůči České republice pak vyřešili sociální demokraté, když se dostali k moci,“ doplnil.

Cítí nyní Mohorita nějakou změnu ve společnosti, že je tolerantnější vůči bývalému režimu? „To není změna, to je podle plánu. Klaus, Zeman i nástup Andreje Babiše do politiky je součást plánu, proto ho nejdřív nechali vydělat peníze,“ řekl na závěr pevně Mohorita.

Původní zdroj ZDE

 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…