Vážné téma střelby v Brodě: K Jílkové dorazí i zastánce majitelů zbraní

02.04.2015 19:44

V pořadu České televize Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové se bude dnes od půl desáté řešit otřesný případ střelce v Uherském Brodě. Dorazí i zástupce Sdružení pro ochranu práv majitelů zbraní. Pomohla by přísnější regulace v držení zbraní k předcházení podobným tragédiím?

Vážné téma střelby v Brodě: K Jílkové dorazí i zastánce majitelů zbraní
Foto: vlada.cz
Popisek: Premiér Sobotka uctil památku obětí v Uherském Brodě

Krátce po děsivé střelbě v restauraci v Uherském Brodě prohlásil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), že je možná mezi lidmi příliš mnoho zbraní, je to něco přes 700 tisíc. Změnami by mohly projít např. zdravotní testy u žadatelů lékařských prohlídek. Samotným držitelům zbraní se jakákoli regulace příliš nelíbí, naše pravidla jsou podle jejich názoru přísná už tak dost a lidem, kteří si umanou, že budou střílet po spoluobčanech, jen máloco zabrání, aby si pořídili zbraň načerno.

Debatovat o těchto návrzích budou předseda ústavně právního výboru Jeroným Tejc (ČSSD), psychiatrička Džamila Stehlíková, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek, zástupce Sdružení pro ochranu práv majitelů zbraní David Karásek a další.

Pořad můžete sledovat na ČT1 od 21:25.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…