Važte slova, pane Sobotko, varoval z rádia hradní kancléř. Promluvil i o prezidentově pití

22.11.2014 18:55

Vratislav Mynář z pozice kancléře prezidenta republiky vysvětloval výroky Miloše Zemana. Znovu vychválil návštěvu v Číně a to takřka do nebes. Přidal i zdůvodnění. Vyjádřil se také k prezidentovým vulgaritám, poslal vzkaz premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) a zostra se opřel do údajně manipulačních technik České televize.

Važte slova, pane Sobotko, varoval z rádia hradní kancléř. Promluvil i o prezidentově pití
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář v sobotním Press klubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 vysvětloval, jak se dívá na kritiku prezidenta republiky.  To, jak se demonstranti na Albertově chovali, považuje za jejich ostudu.,,Když tam někdo píská při studentské hymně, tak mi to na studenty moc nesedí," poznamenal hned na úvod. Prezident Zeman se prý omlouval německému kolegovi Joachimu Gauckovi.

,,Je to první přímo zvolený prezident a ještě stále mu není odpuštěno, pořád dochází k mydlení schodů," rozčílil se ve vysílání Zemanův muž. Takzvaní demokraté nehodlají uznat legitimní volbu prezidenta a štěpí společnost. Obviňují z toho ale Zemana. Přitom je třeba si klást otázku, kdo demonstraci na Národní třídě a Albertově financoval.

Proti prezidentovi je prý zaujatá i veřejnoprávní televize, což se podle jeho názoru ukázalo už při návštěvě Moravskoslezského kraje. Plná náměstí totiž prezidenta vítala, ale prostor v médiích přitom dostávali odpůrci prezidenta. Ti prý navíc často odmítají s prezidentem diskutovat, jen pokřikují, ačkoli by s nimi prezident mluvil rád.

Návštěva Číny a státní vyznamenání

Ve vysílání také došlo na téma návštěvy prezidenta v Číně. ,,Čína byla veleúspěšná. My jsme přeskočili řadu států, kteří tam dneska klepou na dveře," zdůraznil. Chybou podle jeho názoru nebylo ani užití soukromého letounu společnosti PPF, protože by tu jinak Zeman osmadvacátého nebyl. ,,Umím si představit ty křiklouny," poznamenal.  Ve stejném duchu se vyjádřil i ke státním vyznamenáním. Ať už dáte vyznamenání komukoliv, tak se vždycky najde část médií, která výběr zkritizují.

Hovory z Lán: Byla to citace

Ve druhé polovině vysílání došlo i na Hovory z Lán. Mynář odmítá spekulace o tom, zda se svými vulgaritami snažil prezident zakrýt některé aspekty čínské návštěvy. Trvá na tom, že se tato od prvního do posledního povedla.

,,Byla to citace," zdůraznil ve věci sprostých slov prezidenta Mynář. Na jedné straně je prezident kritizován, ale na straně druhé jsou podobná slova jiným politikům tolerována. Stejně tak je tolerováno pití u různých politiků, ale prezident bývá označován za alkoholika. ,,Měřme stejným metrem," poprosil kancléř.

Spory s premiérem Sobotkou a bezpečnostní prověrka

Z Mynářových úst také zaznělo, že vztahy prezidenta a vlády jsou na dobré úrovni, přičemž profesionální vztahy mezi pány Milošem Zemanem a Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) nastartoval prvně jmenovaný muž. Pan premiér by proto měl zvažovat slova, která vypustí směrem k Hradu, stejně jako to činí prezident.

V závěru pořadu došlo i na téma již tradičně spojené s Vratislavem Mynářem - absolvování bezpečnostní prověrky. Na začátku roku odevzdal všechny materiály, následně odpovídal na několika pohovorech na různé věci, následně dostal sadu dalších více než čtyř set dotazů. Pracovníci NBÚ se prý ptali i na to, kde Mynář žije a jak žije.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…