Včerejší Sněmovna: Ministr Němeček byl opilý, naznačuje nepřímo poslankyně

16.12.2015 10:40

Poslankyně ODS Jana Černochová se pozastavila nad tím, že Sněmovna v této neklidné době, kdy „vlevo rakety, vpravo rakety“ marní čas řešením zákazu kouření.

Včerejší Sněmovna: Ministr Němeček byl opilý, naznačuje nepřímo poslankyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček přinesl do sněmovny na podporu protikuřáckého zákona urnu s nápisem Kouření může způsobit pomalou a bolestivou smrt

„Každý podnikatel nejlépe ví, v jakém prostředí se jeho provozovna nachází a jaká je jeho klientela,“ poznamenává Černochová. Ta se mimo jiné tak obula do ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD), který před poslance předstoupil s urnou. „Když pan ministr zakazuje kouření, navrhuji zakázat pití. Bonmot, který ti, co seděli v sále nebo se pohybovali v blízkosti pana ministra, asi jasně pochopili...“ řekla.

Sama Černochová je pro důsledné oddělení kuřáckých a nekuřáckých prostor, ale je z principu proti tomu, aby stát svým regulativem podnikatelům zakazoval „svobodně“ se o typu své restaurace rozhodnout. „Jestliže kuřákům nedovolíme kouřit alespoň někde, za přísných podmínek např. oddělených zón, bude to mít za následek, že budou postávat před restauracemi, kouřit na ulici a nepřála bych vám ani sobě nad takovou restaurací mít okna do ložnice,“ podotkla.

„Co budeme chtít zakázat příště, zavřeme hospody v deset? Zrušíme diskotéky, koncerty, protože tam je hluk a zaměstnanci baru či pořadatelé koncertů jsou vystaveni nepřípustnému a zdraví škodlivému hluku a blikajícím světlům?“ zeptala se Černochová. Podle ní máme mít právo svobodné volby vybrat si, do jakého typu podniku chceme jít.

Celý příspěvek Jany Černochové na Facebooku:

Vlevo rakety, vpravo rakety a ty mi tady zakazuješ kouření.....Já fakt nevím proč ve Sněmovně mrháme časem a místo zásadních věcí řešíme kouření?

Kdo viděl dnešní vystoupení a funebrácký kousek pana ministra zdravotnictví s "urnou", pochopil můj dvojsmysl "když pan ministr zakazuje kouření, navrhuji zakázat (mu) pití...." bonmot, který ti, co seděli v sále, nebo se pohybovali v blízkosti pana ministra, asi jasně pochopili.....

Jinak byl můj příspěvek o tom, že každý podnikatel nejlépe ví, v jakém prostředí se jeho provozovna nachází a jaká je jeho klientela. Na Praze 2 žiju, takže jsem jí uváděla jako příklad dobré praxe, kde je více nekuřáckých restaurací než kuřáckých a jsem za to místním podnikatelům vděčná. Jsem pro důsledné, opakuji důsledné oddělení kuřáckých a nekuřáckých prostor (ne plentou, jako je tomu v mnoha případech dnes, čímž by se vyřešil i problém v obcích s jednou hospodou, na který poukazují i někteří starostové menších obcí), ale jsem z principu proti tomu, že stát bude svým regulativem podnikatelům zakazovat "svobodně" se o typu své restaurace rozhodnout. Jestliže kuřákům nedovolíme kouřit alespoň někde, za přísných podmínek např. oddělených zón, bude to mít za následek, že budou postávat před restauracemi, kouřit na ulici a nepřála bych vám, ani sobě, nad takovou restaurací mít okna do ložnice. Ano, v Praze 2 máme pětipatrové činžovní domy, ve kterých bydlí lidé, co mají okna a celkem 2.000 restauračních provozoven, kaváren a čajoven. Ve 22 hodin chtějí mít svůj klid, čemuž rozumím a nestojí o to, aby jim někdo vyřvával a kouřil pod okny do rána. Co budeme chtít zakázat příště, zavřeme hospody v deset? Zrušíme diskotéky, koncerty, protože tam je hluk a zaměstnanci baru, či pořadatelé koncertů jsou vystaveni nepřípustnému a zdraví škodlivému hluku a blikajícím světlům? S veškerým respektem: máme mít právo svobodné volby vybrat si do jakého typu podniku chceme jít! Já si hodně často vybírám podnik nekuřácký, ale odmítám, aby kuřák neměl stejnou možnost volby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…