Ve Dvoře bude ANO jednat o široké koalici bez ČSSD a ODS

19.10.2014 16:55

Ve Dvoře Králové nad Labem v komunálních volbách vítězné hnutí ANO 2011 bude jednat o široké koalici se všemi subjekty kromě ČSSD a ODS. Dnes o tom informoval lídr kandidátky ANO 2011 Jan Jarolím. Jednání o podobě případné koalice budou pokračovat v průběhu příštího týdne.

Ve Dvoře bude ANO jednat o široké koalici bez ČSSD a ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Podle Jarolíma se na tomto postupu na schůzce shodli všichni kandidáti uskupení ANO 2011. „Ve hře byly dvě varianty, těsná koalice ANO 2011 a ČSSD proti ostatním stranám, nebo koalice ANO 2011 a ostatních subjektů v opozici s ČSSD a ODS. Rozhodlo se, že chceme přinést nový svěží vítr na dvorskou radnici,“ řekl Jarolím. Ve Dvoře Králové v minulých čtyřech letech vládla koalice ČSSD a ODS.

Volby ve Dvoře Králové, kde je 21 členů zastupitelstva, vyhrálo hnutí ANO 2011 se ziskem sedmi mandátů, ČSSD získala pět křesel. Po dvou zastupitelích mají Šance pro Dvůr, ODS, TOP 09 a po jednom zastupiteli mají Východočeši, Královédvorští patrioti a VPM. „Shodli jsme se, že budeme jednat se zástupci Šance pro Dvůr, TOP 09, VPM a případně také Východočechy a Královédvorskými patrioty,“ řekl Jarolím, který zatím nechtěl předjímat, se kterými subjekty koalici ANO 2011 vytvoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…