Ve Středočeském kraji se opět rozjíždí parní vlaky

05.06.2021 7:27

Cestující ve Středočeském kraji a v hlavním městě Praze se mohou od června svézt několika nostalgickými vlaky taženými parními lokomotivami. Půjde o okružní jízdy do oblasti dolního Posázaví nebo Prokopským údolím či Pražským Semmeringem. Jízdy jsou naplánovány vždy na jeden víkend v měsíci, a to od června do října.

Ve Středočeském kraji se opět rozjíždí parní vlaky
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Parní lokomotiva

„Cestování nostalgickými vlaky krásnou přírodou Středočeského kraje bude jistě nevšedním zážitkem nejen pro nadšence železnice, ale pro všechny, kteří si budou chtít zpestřit léto a užít si pohodový výlet za zajímavými místy ve středních Čechách. Pokud se například rozhodnete pro výlet legendárním Posázavským Pacifikem, můžete mimo jiné navštívit hrad v Týnci nad Sázavou s vyhlídkou ze strážní věže,“ uvedl Petr Borecký, radní Středočeského kraje pro oblast veřejné dopravy a kolega hejtmanky Petry Peckové z hnutí STAN.
 

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí
Vlak „Párou Posázavím“ vyjede poprvé v sobotu 12. června na okružní výlet do oblasti dolního Posázaví a Ladova kraje s možností navštívit Týnce nad Sázavou. Historická souprava pojede po jedné z našich nejkrásnějších lokálek, romantickým krajem kolem řeky Vltavy a Sázavy, které za první republiky dali trampové název Posázavský Pacifik a ten jí zůstal dodnes. 
 
Hned další den v neděli 13. června se mohou zájemci prvně vydat „Párou Prahou“. Vlak vyjede z pražského smíchovského nádraží, bude pokračovat přes Zličín do Hostivice a zpět po stejné trase do stanice Praha-Smíchov. 
 
„Z provozních důvodů půjde tento den o jedinečnou příležitost užít si nevšední výhledy na město z Pražského Semmeringu hned dvakrát. Jde o trať, která si pro svůj profil, okolní přírodní scenérie a dva historické viadukty vysloužila označení odvozené podle známé rakouské horské železnice. Přímo z vlaku je možné obdivovat bájnou vyšehradskou skálu, pankráckou pláň s moderními budovami a při jízdě po železničním mostě přes Vltavu také panorama Pražského hradu a historické Prahy. V následujících termínech již bude trasa tohoto vlaku opět okružní s jízdou Prokopským údolím,“ dodává Oldřich Buchetka, mluvčí Integrované dopravy Středočeského kraje.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…