Ve Val. Kloboukách se bude debatovat o skladech ve Vrběticích

25.02.2015 7:18

Aktuální situací v areálu ve Vrběticích na Zlínsku, kde loni vybuchly dva sklady s municí, historií areálu i jeho možným dalším využitím se budou zabývat účastníci dnešní besedy ve Valašských Kloboukách na Zlínsku. V tamním kulturním domě budou o problému mluvit s veřejností zástupci Vojenského technického ústavu Slavičín, ministerstva obrany i policie a také odborník na recyklaci raketového paliva. Prostor dostanou i starostové nejvíce dotčených obcí a delegáti občanských iniciativ, sdělil ČTK místostarosta Martin Janík.

Ve Val. Kloboukách se bude debatovat o skladech ve Vrběticích
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

"Cítíme potřebu lidí z celého regionu mít více informací o problému, který v loňském roce svým způsobem zasáhl každého z nás. Exploze v muničních skladech spustila lavinu otázek, z nichž některé nebyly do dnešního dne zodpovězeny. Cílem setkání je podat o tématu ucelené informace," podotkl Janík. 
    
Ve Vrběticích vybuchly loni v říjnu sklady číslo 16 s 58 s tunami vojenského materiálu včetně munice a v prosinci sklady 12 s 98. Oba objekty si pronajímala ostravská firma Imex Group. Při prvním výbuchu zahynuli dva její zaměstnanci. 
    
Policie obě události vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení, zabývá se jimi speciální tým policejního prezidia. Na místě pracují také pyrotechnici a policisté z různých krajů. Bezpečnostní okruh kolem areálu střeží armáda. Vyskladňování areálu začalo 2. února, dosud z něj odjely více než dvě desítky kamionů. Odvážení munice by mělo trvat několik měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…