Ve Velké Británii proběhl výzkum, který velmi rozzuří přistěhovalce

21.07.2015 13:35

Britská organizace Migrationwatch prosazující přísnější pravidla pro přistěhovalce realizovala průzkum, který mimo jiné popírá tvrzení vlády a aktivistů, že jsou imigranti přínosem pro britskou ekonomiku. Na čerstvý průzkum upozorňuje britský deník The Telegraph.

Ve Velké Británii proběhl výzkum, který velmi rozzuří přistěhovalce
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Upchlíci v Itálii

„Přistěhovalci ze zemí východní Evropy, které vstoupily do EU po roce 2004, mají větší pravděpodobnost, že si najdou práci, než rodilí Britové. Na druhou stranu je u nich vyšší pravděpodobnost, že budou žádat o sociální dávky a budou pobírat nízkou mzdu,“ uvádí se ve zprávě Migrationwatch a konstatuje se, že to se ještě ve větší míře týká přistěhovalců z afrického kontinentu. „Nezaměstnanost, nízké mzdy a žádosti o sociální dávky se však nejvíce týkají přistěhovalců z Pákistánu a Bangladéše,“ píše se dále ve zprávě.

Migrationwatch podle britského deníku dále zmínila, že její aktuální zpráva rozporuje všechny předchozí studie, které byly prováděny levicovými uskupeními. „Tyto studie totiž vůbec neřešily, odkud přistěhovalci do Velké Británie přišli. Naše zpráva čítající 44 stránek je tak skutečně průkopnickou analýzou přesně popisující hospodářské dopady imigrace,“ konstatuje Migrationwatch. Ke zveřejněným výsledkům se vyjádřil také její předseda lord Green z Deddingtonu. „Jasně se ukázalo, že všichni přistěhovalci rozhodně přínosem pro Velkou Británii nejsou,“ uvedl lord Green.

Celý text v angličtině je ZDE

Každý rozumný politik by dle jeho názoru měl brát v úvahu reálné rozdíly v ekonomických charakteristikách přistěhovalců z různých částí světa. „Pokud měla naše imigrační politika přilákat jen ty nejchytřejší a nejlepší ze všech, tak jednoznačně selhala. Velký počet z nich do ekonomiky země přispívá mnohem méně než rodilí Britové,“ nechal se slyšet lord Green s tím, že by měl být počet přistěhovalců přicházejících do země podstatně snížen a vstup by měl být umožněn jen těm, které ekonomika Velké Británie opravdu potřebuje. Jak britský deník na závěr textu připomíná, v listopadu loňského roku výzkumníci z University College v Londýně spočítali, že mimoevropští přistěhovalci stáli britskou státní pokladu v letech 1994–2011 plných 120 miliard liber. Zároveň však tvrdili, že nedávná migrace z východní Evropy přinesla ekonomice za stejnou dobu 4,4 miliardy liber.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…