Ve čtvrtek přibylo skoro šest tisíc nakažených

11.12.2020 12:24

Česko ve čtvrtek zaznamenalo 5864 nově potvrzených případů koronaviru, tedy zhruba o 1200 více než před týdnem. Zvýšil se i počet hospitalizovaných o stovku – na 4429. Reprodukční číslo již několik dní roste, aktuálně je 1,16, informuje iDNES.cz.

Ve čtvrtek přibylo skoro šest tisíc nakažených
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Testy na COVID-19

Index PES zůstává na úrovni 64, což odpovídá čtvrtému stupni. Už šestý den ovšem platí stupeň třetí. Podle pravidel mírnějšího třetího stupně protiepidemického systému PES se přitom republika řídí teprve týden.

Vláda chce v pondělí jednat o opětovném zpřísnění opatření proti šíření koronaviru ještě do Vánoc. Podle pravidel mírnějšího třetího stupně protiepidemického systému PES se přitom republika řídí teprve osm dní

Obchody by i v případě zpřísnění na čtvrtý stupeň měly zůstat otevřené bez ohledu na nabízený sortiment. Zpřísnění by se týkalo také škol, ve hře je i prodloužení vánočních prázdnin o dva dny. Kabinet rozhodl, že nouzový stav bude v Česku platit do 23. prosince. Před svátky zřejmě znovu požádá poslance o další prodloužení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…