Ve sněmovně se bude prodávat „Parlamed“. Přímo od předsedy Vondráčka

26.07.2020 13:12

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) prosadil možnost, že dolní komora Parlamentu bude prodávat návštěvníkům upomínkové předměty. A shodou náhod se ve Sněmovně bude možná prodávat i med od včel, které chová sám Vondráček.

Ve sněmovně se bude prodávat „Parlamed“. Přímo od předsedy Vondráčka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček z ANO chová na zahradě služební vily včely; od nich už má stočeno pár kilogramů medu. Podle informací serveru Aktuálně.cz by se tenhle med mohl prodávat ve Sněmovně jako upomínkový předmět. Ty se ve Sněmovně mohou prodávat vůbec poprvé od července, informuje zmíněný server.

Já jsem teprve včelařský učeň s velkou pokorou. Studuji literaturu, kamarádka mě zaučuje a postupně ukazuje, jak co dělat. A když se o včelách dozvíte víc, získáte obrovský respekt až úctu k tomu, co dokážou. Je to opravdový zázrak přírody. ... Jde o to, že se z veřejných peněz zatím na samotný med nevydalo nic, tím pádem skutečně není namístě medializovat paní včelařku,“ vysvětlil Vondráček.

Pokud se Vondráčkův med bude ve Sněmovně opravdu prodávat, podle zákona poplyne zisk do státního rozpočtu jako jeden z příjmů státní kasy.

S nápadem prodávat upomínkové předměty přišel Vondráček, když během zahraničních cest zjistil, že kupříkladu v britském parlamentu si mohou návštěvníci zakoupit upomínkové předměty, které lidem připomenou návštěvu slavného místa.

Vondráček prý také vymyslel název, pod kterým se má med prodávat. Bude se nazývat „Parlamed“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…